Vācijā Covid-19 upuru skaits pārsniedz 1000 (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Claudia Manzo / IPA/IPA/SIPA / Claudia Manzo / IPA/IPA/SIPA

Vācijā mirušo skaits no jaunā koronavīrusa slimības Covid-19 ceturtdienas vakarā pārsniedza 1000, liecina ziņu aģentūras DPA apkopoti dati no Vācijas 16 federālajām zemēm.

Covid-19 upuru skaits Vācijā 24 stundu laikā pieaudzis no 856 līdz 1001 cilvēkam.

Ar Covid-19 inficēto cilvēku skaits Vācijā diennakts laikā pieauga no 72 893 līdz 79 450. Vissmagāk skartā federālā zeme ir Bavārija, kur koronavīrusa testi bijuši pozitīvi 19 153 cilvēkiem.

Roberta Koha institūts paziņoja laikrakstam "Sueddeutsche Zeitung", ka 2,3 tūkstošiem Vācijas slimnīcu darbinieku testi bijuši pozitīvi. Patiesais koronavīrusa skarto mediķu skaits var būt daudz lielāks, jo minētais skaitlis neietver to, kas inficēti ārstu birojos, aprūpes namos un poliklīnikās, piebilda Koha institūts. 

Vācijas armija ceturtdien paziņoja, ka sagatavo 15 000 karavīru iespējamai dislocēšanai cīņā pret koronavīrusa pandēmiju. Karavīru dislocēšana notiks 12 līdz 72 stundu laikā pēc attiecīga acinājuma.

Tomēr arī armija cieš no medicīniska aizsargaprīkojuma trūkuma, sabiedriskajai raidkompānijai ARD paziņoja aizsardzības ministre Annegrēta Krampa-Karrenbauere, atzīstot, ka attiecīgie armijas krājumi ir pietiekami "zināmam īsam periodam".

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu