Ņujorkas mērs aicina aizsegt seju, atrodoties ārpus mājām (2)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Ņujorkas mērs Bils de Blāzio otrdien aicināja visus pilsētas iedzīvotājus aizsegt seju, kad viņi atrodas ārpus mājām un citu cilvēku tuvumā, lai palīdzētu apturēt jaunā koronavīrusa izplatīšanos.

"Lai būtu skaidrs. Tas ir sejas aizsegs. Tas var būt šalle. Tas var būt kaut kas, ko jūs paši izgatavojat mājās. Tas var būt lakats," de Blāzio paziņoja reportieriem.

"Tam nav jābūt profesionālai ķirurģiskai maskai. Faktiski mēs negribam, ka jūs lietotu tāda veida maskas, kādas ir vajadzīgas mūsu pirmās palīdzības sniedzējiem, kādas ir vajadzīgas mūsu veselības aprūpes darbiniekiem. Nelietojiet tās," viņš piebilda.

Ņujorka ir kļuvusi par Amerikas Covid-19 uzliesmojuma epicentru. Šajā pilsētā ir apstiprināti gandrīz 50 000 inficēšanās gadījumu, un 1562 no inficētajiem ir miruši, liecina mēra biroja dati.

Saskaņā ar Džona Hopkinsa universitātes datiem ASV līdz ceturtdienas vakaram bija reģistrēti vairāk nekā 242 000 inficēšanās un vairāk nekā 5800 nāves gadījumu.

Kalifornijas štata gubernators Gevins Ņūsoms ceturtdien nāca klajā ar līdzīgu ieteikumu, bet uzsvēra, ka sejas maskas "nav aizstājējs" sociālās distancēšanās ievērošanai. 

Vairāk nekā trīs ceturtdaļas amerikāņu pašlaik dzīvo dažādu veidu pašizolācijā, tai skaitā Ņujorkas iedzīvotāji, kuriem dots rīkojums neatstāt savas dzīvesvietas, ja tas nav absolūti nepieciešams.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu