Sociālās aprūpes centros lielākos riskus klientu inficēšanai ar Covid-19 rada darbinieki

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: REUTRES/Scanpix

Sociālās aprūpes centros lielākos riskus klientu inficēšanai ar Covid-19 rada darbinieki, šorīt intervijā Latvijas Radio sacīja valsts sociālās aprūpes centra (VSAC) "Rīga" direktore Elvīra Kisele. 

Viņas vadītajā VSAC sešās filiālēs kopumā tiek aprūpēti vairāk nekā 700 klientu, bet darbinieki, kas ar šiem cilvēkiem strādā, lielākoties ir nodarbināti arī citās vietās. "Līdz ar to arī veiktie karantīnas pasākumi nevar garantēt, ka vīruss nenonāks arī pie mums," atzina Kisele.

Vienlaikus viņa uzsvēra, ka VSAC "Rīga" filiālēs ir ieviesta pilnīga klientu karantīna, apmeklētāji pieņemti netiek un regulāri tiek kontrolēts gan darbinieku, gan pansionātu iemītnieku veselības stāvoklis.

Pēc Kiseles teiktā, šajā Covid-19 krīzes laikā ļoti liela loma ir pietiekamam tehniskajam un individuālo aizsardzības līdzekļu nodrošinājumam. Viņa norādīja, ka pansionāts saņēmis ziedojumus arī no privātiem uzņēmumiem, piemēram, "Stenders" tam uzdāvinājis ziepes un roku dezinfekcijas līdzekļus, bet patlaban tiekot gaidīta valsts apmaksāta individuālo aizsardzības līdzekļu krava.

Kā ziņots, saslimšana ar Covid-19 šonedēļ Latvijā atklāta trīs sociālo aprūpes centru klientiem vai darbiniekiem.

Bolderājas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas institūcijā "Stella maris" Covid-19 konstatēta kādai klientei cienījamā vecumā, vēstīja Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma".

Siguldas novadā privātajā sociālās aprūpes centrā "Allaži" Covid-19 konstatēta vienam darbiniekam.

Savukārt Elejas sociālās aprūpes un rehabilitācijas centrā saslimšana ar Covid-19 konstatēta četrām personām.

Mediķi līdz šim allaž ir uzsvēruši, ka gados vecāki iedzīvotāji un cilvēki ar vājāku kopējo veselības stāvokli ir riska grupas, kurām Covid-19 ir visbīstamākā.

Līdz 2.aprīlim Latvijā kopumā ar Covid-19 saslimuši 458 cilvēki, no viņiem stacionēti 32 pacienti, 29 ir ar vidēju slimības gaitu, bet trīs - ar smagu.

GALERIJA: Rīgas patversmes teritorijā tiek izvietota speciāla Covid-19 telts

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu