Ronaldu kļūs par trešo sportistu, kurš karjeras laikā nopelnījis miljardu (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Krištianu Ronaldu
Krištianu Ronaldu Foto: Reuters/ScanPix

Portugāles slavenais futbolists Krištianu Ronaldu kļūs par trešo sportistu pasaulē, kurš profesionāla atlēta karjeras laikā nopelnījis miljardu ASV dolāru, vēsta "Forbes".

Itālijas futbola klubs Turīnas "Juventus" koronavīrusa pandēmijas laikā četrus mēnešus nemaksās algu saviem spēlētājiem. Ronaldu šajā posmā nesaņems aptuveni 3,8 miljonus eiro.

Ronaldu pērn nopelnīja aptuveni 109 miljonus ASV dolāru. Ņemot vērā, kādus kopumā zaudējumus varētu radīt koronavīrusa pandēmija, portugāļu futbolists pēc "Forbes" aplēsēm šogad tāpat varētu nopelnīt aptuveni 91 miljonu.

Līdz ar to Ronaldu drīzumā varētu kļūt par trešo sportistu, kurš savas karjeras laikā nopelnījis miljardu ASV dolāru. Iepriekš to paveica ASV golferis Taigers Vudss un amerikāņu bokseris Floids Meivezers.

Vudss sportista karjerā miljarda peļņu sasniedza 2009. gadā, bet Meivezeram tas izdevās 2017. gadā. Sagaidāms, ka patlaban 35 gadus vecais Ronaldu kļūs par nākamo sportistu miljardieri.

Ronaldu ir vienīgais cilvēks pasaulē, kuram "Instagram" ir vairāk nekā 200 miljonu sekotāju. Viņš par vienu reklāmu savā "Instagram" kontā varot nopelnīt teju miljonu (975 000 ASV dolāru).

Pēc profesionāla sportista karjeras beigām "miljardieru klubiņā" iekļuva arī Vācijas autosportists Mihaels Šūmahers, amerikāņu basketbolists Maikls Džordans, kā arī ASV golferi Arnolds Palmers un Džeks Niklauss.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu