Dzintaru koncertzāles darbiniekiem ir nodrošināta iespēja savu darbu veikt attālināti

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Dzintaru koncertzāle
Dzintaru koncertzāle Foto: Zane Bitere/LETA

Dzintaru koncertzāles darbiniekiem ir nodrošināta iespēja savu darbu veikt attālināti, pastāstīja koncertzāles direktors Guntars Ķirsis.

Viņš minēja, ka koncertzāle šobrīd darbojas režīmā, kādu nosaka Ministru kabineta (MK) lēmums par ārkārtējās situācijas izsludināšanu valstī.

"Visiem darbiniekiem ir nodrošināta iespēja savu darbu veikt attālināti, bet tie, kuriem darba pienākumu veikšanai jāatrodas Koncertzālē, darbu veic, atbilstoši Veselības ministrijas rekomendācijām un MK noteikumiem,"

skaidroja Ķirsis.

"Dzintaru koncertzāle" valdes priekšsēdētājs Guntars Ķirsis
"Dzintaru koncertzāle" valdes priekšsēdētājs Guntars Ķirsis Foto: Edijs Pālens/LETA

Dzintaru koncertzāles direktors uzsvēra, ka vadība nodrošina dara veikšanu tā, lai nepakļautu inficēšanās riskam savus darbiniekus citus sabiedrības locekļus.

Koncertzāles vadības turpmākā rīcība ir atkarīga no tā, cik operatīvi valstī izdosies ierobežot jaunā koronavīrusa izraisītās slimības Covid -19 izplatību. Šobrīd operatīvā situācija pieprasa nodrošināt darbinieku drošību un sabiedrības informēšanu, ciktāl tas ir atkarīgs no Dzintaru koncertzāles vadības.

Ja valstī pagarinās ārkārtējo situāciju, Dzintaru koncertzāles vadības rīcības plāns ir sekot līdzi MK lēmumiem, kā arī veikt pārrunas ar uzrunātajiem māksliniekiem un pasākumu rīkotājiem par plānoto koncertu pārcelšanu uz laiku, kad tā tiks atcelta.

Ķirsis pastāstīja, ka visi jautājumi, kas skar koncertzāles darbību tiek risināti ciešā sadarbībā ar Jūrmalas pilsētas Domi. Šobrīd, ņemot vērā valstī izsludināto ārkārtējo situāciju, ir aizliegta jebkāda veida publisko pasākumu rīkošana, taču tā ir tikai viena no koncertzāles darbības jomām un tās darbinieki neatrodas piespiedu dīkstāvē.

Dzintaru koncertzāles direktors prognozēja, ka ārkārtējās situācijas apstākļos koncertzāles ieņēmumi pilnīgi noteikti būtiski samazināsies, taču daudz kas ir atkarīgs no nākamnedēļ gaidāmajiem valdības lēmumiem par ārkārtējās situācijas ierobežojumu pagarinājumu.

Jautāts, kā Covid-19 krīze ir mainījusi koncertzāles sezonas plānus, Ķirsis akcentēja, ka Dzintaru koncertzālē līdz ārkārtējās situācijas beigām nedrīkst notikt koncerti vai citi publiski pasākumi, kas iepriekš tur bija plānoti.

Foto: Viesi ierodas uz Dzintaru koncertzāles Vasaras sezonas atklāšanas koncertu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu