LTRK strādā pie Latvijas ekonomikas atjaunošanas rīcības plāna

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš piedalās paneļdiskusijā "Pieci gadi euro zonā: nākotnes skatījums" augsta līmeņa konferencē "Eiro 5 gadi Latvijā".
Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš piedalās paneļdiskusijā "Pieci gadi euro zonā: nākotnes skatījums" augsta līmeņa konferencē "Eiro 5 gadi Latvijā". Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) strādā pie ekonomikas atjaunošanas rīcības plāna, kuru tuvākajā laikā iesniegs valdībai, aģentūru LETA informēja LTRK. 

Uzņēmēju organizācijā norādīja - ir svarīgi, lai Latvijas uzņēmumi var turpināt strādāt, lai cilvēkiem saglabātos ieņēmumi un darbavietas, un, pandēmijai beidzoties, ekonomika var atsākt darboties ar pilnu jaudu. Tāpat būtiski ir turpināt ieklausīties ekspertu - epidemiologu viedoklī, ja Latvija nevēlas piedzīvot ārvalstu bēdīgo pieredzi.

LTRK arī pauda, ka ikviena ierobežojumu diena daļai cilvēku rada zaudējumus, tāpēc šobrīd vienlīdz svarīgi ir radīt modeli, kādā Latvijas uzņēmumi var turpināt strādāt vīrusa apstākļos, vienlaicīgi nodrošinot cilvēkiem darbu un ieņēmumus, kā arī izveidot atbalsta mehānisma rīkus uzņēmumiem jau nākamajiem posmiem krīzei mazinoties.

"Vīrusa izplatības mazināšanā esam viena no veiksmīgākajām valstīm Eiropas Savienībā, jo respektējam un ieklausāmies ekspertu - epidemiologu rekomendācijās. Ja izdosies radīt un ieviest mērķtiecīgu un skaidru rīcības plānu tautsaimniecībai un uzņēmumu darbības saglabāšanai Covid-19 vīrusa laikā un pilnasinīgai un savlaicīgai atjaunošanai pēckrīzes periodā, varam kļūt par līderiem Covid -19 vīrusa izraisītās krīzes pārvarēšanā," minēja LTRK valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš.

Viņš piebilda, ka LTRK jau iepriekš ir paudusi atbalstu epidemiologiem, kā arī izteikusi pieņēmumu - ir ļoti ticams, ka, ņemot vērā pasaules pieredzi, ierobežojumi būs nepieciešami vēl vismaz divus mēnešus, lai vīrusa izplatību noturētu apjomā, kādā mediķi spēj pilnvērtīgi strādāt. Taču publiskajā telpā izskanējusī ziņa par LTRK atbalstu ārkārtas situācijas pagarināšanai par trim mēnešiem neatbilst LTRK pozīcijai.

LTRK ieskatā, lai nodrošinātu pēc iespējas mazāku ietekmi uz ekonomiku, ir jārod risinājumi uzņēmumu darbības turpināšanai arī vīrusa turpmākas izplatīšanās gadījumā.

LTRK ir uzņēmēju biedrība, kurā apvienojušies visu Latvijas reģionu un tautsaimniecības nozaru mazie, vidējie un lielie uzņēmumi. LTRK pārstāv biedru - uzņēmēju intereses valsts un pašvaldību institūcijās, cīnoties par labāku biznesa vidi, sniedz praktisku atbalstu biedriem, palīdzot celt uzņēmumu konkurētspēju, kā arī atrast jaunus sadarbības partnerus Latvijā un ārvalstīs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu