"Swedbank" iesaistās vispasaules iniciatīvā, kas meklē jaunus risinājumus cīņai ar Covid-19 sekām (1)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
"Swedbank" administratīvā ēka.
"Swedbank" administratīvā ēka. Foto: Artūrs Neitāls/LETA

"Swedbank" ir aktīvi iesaistījusies vispasaules iniciatīvas "The Global Hack" veidošanā, stimulējot dažādu ekonomikas risinājumu rašanos, kas palīdzētu Latvijai un citām pasaules valstīm risināt Covid-19 radīto krīzi, portāls TVNET uzzināja bankā.

"The Global Hack" norisināsies no 9. līdz 12.aprīlim un tiecas kļūt par pasaules lielāko tiešsaistes hakatonu, lai pasaules līmenī veicinātu inovatīvu ideju rašanos krīzes pārvarēšanai. Ikviens, tostarp "Swedbank" klienti - privātpersonas un uzņēmumi - ir aicināti piedalīties hakatonā kā dalībnieki vai mentori.

Hakatons jeb tehnoloģiju maratons ir pasākums, kurā noteiktā laika posmā dalībnieki meklē atbildes un risinājumus kādai kopējai problēmai. "The Global Hack" tiks sadalīts 11 tematiskajos virzienos, kas veidoti, vadoties pēc ANO Ilgtspējīgas attīstības mērķiem.

Hakatona "The Global Hack" tematiskie virzieni ir: māksla un radošums, reaģēšana krīzes situācijā, ekonomika, izglītība, atbalsts, vide, pārvaldība, veselība un labsajūta, mediji un izklaide, garīgā veselība, kā arī darbs. Katrs tematiskais virziens hakatona laikā norisināsies atsevišķi, un tā dalībnieki meklēs risinājumus, lai palīdzētu sabiedrībai izkļūt no Covid-19 radītās krīzes. Hakatona noslēguma dienā, 12.aprīlī, ikviens varēs uzzināt katra tematiskā virziena rezultātus un galvenos secinājumus.

"The Global Hack" ietvaros "Swedbank" sniegs finansiālu atbalstu labāko risinājumu autoriem, piešķirot 5000 eiro naudas balvu.

"Šobrīd visa pasaule cīnās ar koronavīrusa radītajām sekām, kas nenoliedzami ir atstājis un turpinās atstāt būtisku ietekmi uz vietējo un arī pasaules ekonomiku. Šī iniciatīva ir lieliska iespēja aicināt kopā radošus un inovatīvus prātus, kas piedāvās veiksmīgas un ātri integrējamas idejas, kuras noderētu šī brīža izaicinājumiem. Šis tiešām ir unikāls laiks, kad redzam daudz asprātīgu, situācijai atbilstošu un tiešām vajadzību risinošu ideju uzliesmojumu. Mēs vēlamies atbalstīt projektu autorus, daloties gan ar savu pieredzi, gan ar finansējumu, kuru nodrošināsim labāko ideju autoriem," uzsver "Swedbank  Latvija" valdes priekšsēdētājs Reinis Rubenis.

Hakatonā var piedalīties ikviens, un jo lielāks dalībnieku skaits, jo lielāka iespēja atrast unikālus krīzes risinājumus. Tāpēc svarīgi, lai hakatonā piedalītos pēc iespējas vairāk dalībnieku, tostarp no dažādām nozarēm un valstīm. Tieši mazo valstu pieredze, saskaroties ar globālām problēmām, bieži vien palīdz atrast efektīvākos risinājumus.

Piemēram, sadarbībā ar Latvijas ārstiem, līdzīgā hakatonā tika rasts risinājums jaunam sejas vairogu dizainam, kas palīdz mazināt inficēšanās ar Covid-19 risku.

Kā piedalīties?

Lai piedalītos hakatonā kā komandu mentoram, nepieciešams aizpildīt pieteikuma anketu. Reģistrācija jau ir pieejama

Ideju un izaicinājumu iesniegšana līdz ar reģistrēšanos hakatonam ir atvērta ikvienam līdz 6.aprīlim. Komandu veidošana pieteiktajām idejām notiks no 6. līdz 8.aprīlim. "The Global Hack" hakatons sāksies 9.aprīlī un notiks līdz 11.aprīlim.

Hakatonu sērija Covid-19 krīzes seku mazināšanai

Jāatgādina, ka pirms divām nedēļām Igaunijā notika "Garage48" iniciēts tiešsaistes hakatons, lai meklētu risinājumus Covid-19 krīzei. Drīz pēc tam Latvija un Lietuva sekoja šim piemēram ar aktīvu "Swedbank" atbalstu. "The Global Hack" ietvaros "Swedbank" atbalstīs vienu no galvenajiem virzieniem, proti, ekonomiku, kam nepieciešami radoši un inovatīvi risinājumi Covid-19 krīzes seku mazināšanai. Ekonomikas virziena vadītājs hakatonā būs Stīvs Džarvetsons, uzņēmumu Tesla un SpaceX valdes loceklis.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu