Saeima ļauj valdībai vairākkārtīgi lemt par ārkārtējās situācijas pagarināšanu (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Saeima piektdien galīgajā lasījumā pieņēma likuma grozījumus, kas ļauj Ministru kabinetam neierobežotu skaitu reižu lemt par ārkārtējās situācijas pagarināšanu.

Nolemts no likuma izslēgt ierobežojumu, kas noteica, ka valdība par ārkārtējā stāvokļa pagarināšanu var lemt vienu reizi. Līdz ar to precizētā norma nosaka, ka Ministru kabinetam ir tiesības, ja nepieciešams, pagarināt izsludināto ārkārtējo situāciju uz laiku, kas nav ilgāks par trim mēnešiem.

Saeima izmaiņas likumā veica pēc opozīcijas deputātu rosinājuma. Iepriekš arī valdība bija atbalstījuši grozījumus likumā "Par ārkārtējo situāciju un izņēmuma stāvokli", paredzot Ministru kabinetam tiesības vairākkārtīgi lemt par ārkārtējā stāvokļa pagarināšanu.

Kā ziņots, partija "KPV LV" iepriekš mudināja Covid-19 izplatības mazināšanai noteikto ārkārtējo situāciju pagarināt pakāpeniski un ar vairākiem lēmumiem, izvērtējot aktuālo situāciju, nevis uzreiz uz trim mēnešiem.

Kā aģentūrai LETA iepriekš pauda "KPV LV" Saeimas frakcijas vadītāja vietnieks Ēriks Pucens, lai varētu īstenot šo pieeju, nepieciešams veikt grozījumus likumā "Par ārkārtējo situāciju un izņēmuma stāvokli", nosakot tiesības Ministru kabinetam vairākkārtīgi lemt par izņēmuma stāvokļa pagarināšanu.

Patlaban ārkārtējā situācija ar mērķi ierobežot Covid-19 izplatību Latvijā izsludināta līdz 14.aprīlim. Tiek pieļauts, ka ārkārtējā situācija būs jāpagarina uz kādu laika posmu pēc 14.aprīļa.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu