Saglabājoties viegliem Covid-19 simptomiem, Boriss Džonsons paliks izolācijā

LETA/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix

Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons, kuram nav pārgājuši viegli Covid-19 simptomi, arī paaugstināta temperatūra, turpinās ievērot pašizolācijas režīmu, piektdien vēsta britu raidsabiedrība BBC.

Premjerministram pagājušo piektdien tika konstatēts pozitīvs Covid-19 testa rezultāts, un tika pieļauts, ka viņš šodien varētu pārtraukt ievērot pašizolācijas režīmu.

Džonsons turpina strādāt no mājām un piektdienas rītā vadīja sanāksmi par koronavīrusa uzliesmojuma jautājumiem.

Vēl ceturtdien viņš bija redzams aplaudējam Nacionālā Veselības dienesta (NHS) darbiniekiem no sava Dauningstrītas dzīvokļa.

Sociālajā tīklā "Twitter" ievietotā video Džonsons sacīja: "Kaut arī es jūtos labāk un esmu ievērojis savas septiņas izolācijas dienas, man joprojām ir viens no nelielajiem simptomiem."

"Man joprojām ir temperatūra, tāpēc atbilstoši valdības ieteikumam man ir jāturpina pašizolācija, līdz šis simptoms pazūd," norādīja Džonsons. "Bet mēs pavisam noteikti strādājam visu laiku pie mūsu programmas, lai sakautu šo vīrusu."

Līdz ar labāka laika iestāšanos, kas tiek prognozēts nedēļas nogalē, cilvēkiem var rasties kārdinājums pavadīt vairāk laika ārpus mājas, atzina premjers.

"Es varu vienīgi mudināt visus to nedarīt," viņš sacīja. "Lūdzu, lūdzu - ievērosim vadlīnijas."

"Šī valsts ir pielikusi lielas pūles, nesusi lielus upurus un rīkojusies pilnīgi izcili, lai aizkavētu vīrusa izplatīšanos," pavēstīja Džonsons. "Tagad pieturēsimies pie tā un atcerēsimies brīnišķīgos aplausus pagājušajā vakarā mūsu fantastiskajam NHS. Mēs to darām, lai aizsargātu viņus un glābtu dzīvības."

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu