Kariņš: Jāveicina medicīnas aizsarglīdzekļu ražošana Latvijā (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Krišjānis Kariņš
Krišjānis Kariņš Foto: Ieva Leiniša/LETA

Jāveicina medicīnas aizsarglīdzekļu ražošana Latvijā, uzskata Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Premjera birojā informēja, ka Kariņš piektdien uzdevis Ekonomikas ministrijai (EM) veicināt individuālo aizsardzības līdzekļu, tostarp ķirurģisko masku, ražošanu Latvijā.

"Cīņā pret Covid-19 izplatīšanos ir svarīgi sargāt tos cilvēkus, kuru veselība un dzīvības varētu tikt visvairāk apdraudētas. Viņiem ir nepieciešami individuālie aizsarglīdzekļi. Tie ir nepieciešami arī mediķiem, policistiem, robežsargiem. Apzinoties, ka vajadzība pēc individuāliem aizsarglīdzekļiem arī turpmāk būs liela, esmu uzdevis Ekonomikas ministrijai veicināt to ražošanu Latvijā. Pats svarīgākais ir panākt ķirurģisko masku ražošanas paplašināšanu vietējā tirgus vajadzībām. Tas nodrošinās lielāku mūsu neatkarību no iepirkumiem citās valstīs un ekonomikas attīstību," uzsvēra Kariņš.

Ministru prezidents Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam (VUDG) ir uzdevis apzināt ilgtermiņā nepieciešamo ķirurģisko masku apjomu un veidus, tai skaitā arī vērtējot nepieciešamību nodrošināt visus Latvijas iedzīvotājus ar atbilstošām aizsargmaskām. Atbilstoši valdības lēmumam ceturtdien, VUGD uzturēs prioritāro institūciju un to iepirkumu vajadzību sarakstu.

Kariņš šodien arī uzdevis Veselības, Aizsardzības un Labklājības ministrijām nekavējoties nodrošināt ārstniecības iestādes, ilgstošas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas institūcijas (pansionātus) un ģimenes ārstus ar individuāliem aizsarglīdzekļiem un dezinfekcijas līdzekļiem. 

Premjera birojā atgādināja, ka valdība ceturtdien nolēma, ka Aizsardzības ministrijas Valsts aizsardzības militāro objektu un iepirkumu centrs veiks Covid-19 izplatības ierobežošanai nepieciešamo individuālo aizsarglīdzekļu un dezinfekcijas līdzekļu centralizētos iepirkumus visu valsts institūciju vajadzībām. Tāpat Nacionālie bruņotie spēki sniegs loģistikas atbalstu, iegādātās preces nogādājot saņēmējiem atbilstoši prioritāro institūciju un to vajadzību sarakstā noteiktajam apjomam.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu