Nolietota lidmašīna kļūst par ballīšu auto 18 cilvēkiem (5)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: www.mecum.com

Ko darīt ar lidmašīnu, kas savu laiku nokalpojusi un lidošanai vairs nav piemērota? Atbilde ir vienkārša - tā jāpārbūvē par limuzīnu. Vismaz vienā gadījumā-

Pārbūves projekta iznākums sabiedrību polarizēs ne sliktāk kā ik pa laikam tas izdodas BMW dizaineriem un viņu jaunievedumiem. Piemēram, milzīgajām radiatora režģa nierēm, kas debitēja lielajā apvidniekā X7, tad modernizētajā 7.sērijā un pamazām virzās uz mazāka izmēra bavāriešiem, tai skaitā ceturto sēriju.   

BMW galvenā dizainera skaidrojumu par lielajām nierēm lasi ŠEIT.

Foto: www.mecum.com

Nevar noliegt, ka par Limo-Jet nodēvētais projekts izskatās iespaidīgi un liks atskatīties ne vienam vien. Tas ir 12,8 metrus garš un nepilnus divarpus metrus plats. Tā būtībā ir privātās lidmašīnas Learjet fizelāža (modelis aprakstā netiek atklāts), kas uzmontēta uz īpaši šim nolūkam konstruēta tērauda rāmja. Lai to izgatavotu un abas sekcijas "sapārotu", Limo-Jet autoram Denam Herisam no Oregonas štata bija nepieciešami divi gadi. Braucamā uzbūvēšanai kopā savukārt iztērētas 40 000 cilvēkstundas darba. 

Kādēļ gan lidmašīnai likt braukt pa ceļu, ja tā jau inženiera birojā bija iecerēta lidošanai, daudziem būs jautājums bez atbildes, taču savdabīgā braucamrīka radītāji ir pārliecināti, ka cilvēku ar atšķirīgu gaumi netrūks. Tādēļ Limo-Jet ir pilnīgi funkcionāls limuzīns, kurš uz zemes stabili turas ar 28 collu riteņiem (riepu izmērs ir 325/25 R28).

Foto: www.mecum.com

Uz priekšu šo zemei "piesieto" lidaparātu dzen Chevrolet pikapos izmantots 8,1 litra V8 motors ar 400 zirgspēkiem. To pārvalda viens pats pilots, kuram paredzēts kausveida sēdeklis fizelāžas purngalā. Turpat izvietoti arī neskaitāmi slēdži limuzīna bagātīgā aprīkojuma ieslēgšanai un izslēgšanai. Cita starpā pie tā pieskaitāms 42 collu televizors, gaismas paneļi uz sienām, griestiem un grīdas, kā arī 17 000 vatu skaņu sistēma. Kā jau minēts, nelidojošās lidmašīnas salonā vietas paredzētas 18 ballētājiem.

Foto: www.mecum.com

Šobrīd Limo-Jet ir sagatavots pārdošanai izsolē un tā Indianapolisā norisināsies no 23.- 28. jūnijam. Tumši sarkanā braucamrīka pircējs komplektā iegūs arī speciālu treileri un Chevrolet Silverado 2500 pikapu, ar ko visu vilkt mājās.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu