Pērn drošības dienests rosinājis "melnajā sarakstā" iekļaut 53 ārvalstniekus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Valsts drošības dienesta (VDD) priekšnieks Normunds Mežviets piedalās preses konferencē VDD organizēto pretterorisma mācību "Pūlis 2019" laikā Mežaparkā.
Valsts drošības dienesta (VDD) priekšnieks Normunds Mežviets piedalās preses konferencē VDD organizēto pretterorisma mācību "Pūlis 2019" laikā Mežaparkā. Foto: Zane Bitere/LETA

Aizvadītajā gadā Valsts drošības dienests (VDD) rosinājis iekšlietu ministru tā dēvētajā "melnajā sarakstā" iekļaut 53 ārvalstniekus, liecina VDD pagājušā gada darbības pārskats.

VDD pārbaudēs vērtē vīzu un termiņuzturēšanās atļauju pieteikumus, kā arī ārvalstniekus, kas dažādu iemeslu dēļ jau uzturas Latvijā. Tieši potenciāli izlūkošanas riski ir viens no galvenajiem kritērijiem, kam VDD pievērš pastiprinātu uzmanību. 

Gadījumos, kad tiek konstatēts personas radīts apdraudējums valsts drošības interesēm, VDD kā viena no kompetentajām institūcijām izmanto tiesības rosināt iekšlietu ministram attiecīgās personas iekļaušanu to personu sarakstā, kurām iebraukšana Latvijā ir liegta jeb tā sauktajā "melnajā sarakstā".

Aizvadītajā gadā VDD rosināja iekšlietu ministru "melnajā sarakstā" iekļaut 53 ārvalstniekus.

No tiem 45 personas tika rosināts iekļaut "melnajā sarakstā" saistībā ar šo personu radītu apdraudējumu konstitucionālajai iekārtai, sešas personas saistībā ar terorisma riskiem, savukārt - divas personas saistībā ar izlūkošanas riskiem.

No minētajām personām 36 personas tika rosināts iekļaut sarakstā uz īslaicīgu periodu, savukārt 17 - uz patstāvīgu termiņu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu