Ukrainas politiķi inficējušies ar koronavīrusu Francijas slēpošanas kūrortā (1)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: SIPA/Scanpix

Vairāki Ukrainas politiķi, kas martā pavadīja brīvdienas Francijas slēpošanas kūrortā Kurševelā, tur inficējušies ar jauno koronavīrusu un pēc tam nodevuši to citiem, piektdien ziņoja nedēļas žurnāls "Novoje Vremja".

Žurnāls vēstīja, ka "Kurševelas vīrusu" saķēruši vismaz pieci Ukrainas parlamenta deputāti un viena tiesnese.

Viens no šiem deputātiem Serhijs Šahovs un tiesnese Vktorija Džarti apstiprināja, ka apmeklējuši ukraiņu un krievu vidū populāro Kurševelas kūrortu ap 18.martu, kad Ukrainā bija brīvdienas.

Šahovs pēc atgriešanās no Francijas inficēja dažus deputātus, kurus vajadzēja hospitalizēt un ievietot karantīnā. Starp hospitalizētajiem bija uzņēmējs, bijušais Ukrainas Drošības dienesta vadītājs Valērijs Horoškovskis.

Martā brīvdienas Kurševelā bija pavadījis arī bijušais Ukrainas prezidenta administrācijas vadītājs Andrijs Bohdans. Viņš ievietoja sociālajā tīklā "Facebook" sava Covid-19 testa fotogrāfiju, paziņojot, ka tas bijis "negatīvs".

Ukrainas varas iestādes ir nobloķējušas turīgu Kijevas piepilsētu, kurā reģistrēti 30 no 942 Ukrainas koronavīrusa gadījumiem.

Krievijas galvaspilsētas Maskavas mērs Sergejs Sobjaņins marta beigās norādīja uz Kurševelu kā Covid-19 infekcijas avotu. "Daudzi maskavieši ir atgriezušies no šī Francijas slēpošanas kūrorta, savos čemodānos atvedinot vīrusu," teica Sobjaņins.

Mediji ziņojuši par inficēšanās gadījumiem arī Austrijas un ASV slēpošanas kūrortos. Austrija paziņojusi, ka populārajā kalnu slēpošanas kūrortā Išglā un tās apkaimē ar Covid-19 inficējušies no 600 līdz 1200 cilvēkiem no dažādām valstīm.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu