Ķīnā ar klusuma brīdi pieminēti koronavīrusa upuri

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Ķīnā sestdienas rītā ar trīs minūšu klusuma brīdi tika pieminēti cilvēki, kas miruši jaunā koronavīrusa pandēmijā.

Sestdien plkst.10 (plkst.5 pēc Latvijas laika) visā valstī tika ievērots trīs minūšu klusuma brīdis. Vienlaikus savus skaņas signālus iedarbināja automašīnas, kuģi, un vilcieni, kā arī skanēja pretgaisa aizsardzības trauksmes sirēnas.

Visā valstī un vēstniecībās un konsulātos ārvalstīs karogs tika nolaists pusmastā.

Tāpat Ķīnā tika apturētas visas publiskās izklaides, pieminot pandēmijā mirušos.

Ar šiem pasākumiem tika godināti "mocekļi un mirušie tautieši, kas krituši cīņā pret jaunā koronavīrusa epidēmiju", paziņoja Valsts padome.

Piemiņas pasākumi notika visās lielākajās pilsētās, īpaši Uhaņā, kur decembrī bija sācies koronavīrusa uzliesmojums. Šī pilsēta 23.janvārī tika pilnīgi noslēgta no ārpasaules, lai ierobežotu vīrusa izplatīšanos, un Ķīnas komunistu līderi ir nosaukuši Uhaņu par "varoņpilsētu" tās 11 miljonu iedzīvotāju ziedošanās dēļ. 

Sestdien Ķīnas Nacionālā veselības komisija paziņoja, ka pēdējās diennakts laikā apstiprināts viens jauns inficēšanās gadījums Uhaņā un 18 "importēti" inficēšanās gadījumi, kā arī četri jauni nāves gadījumi - visi Uhaņā.

Ķīnā saskaņā ar oficiālajiem datiem no Covid-19 miruši 3326 cilvēki, inficējušies 81 639 cilvēki, bet 76 755 izveseļojušies.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu