Litenē par €35 000 ierīkos karoga mastu un skatu platformu (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Latvijas karogs.
Latvijas karogs. Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas armijas atceres vietā Litenē uzstādīs karoga mastu un skatu platformu, ieguldot 34 593 eiro, liecina informācija Gulbenes novada pašvaldības mājaslapā.

Uzlabojumi tiks veikti Latvijas armijas Litenes nometnē, kas ir iekļauta Valsts aizsargājamo kultūras pieminekļu sarakstā kā valsts nozīmes vēsturiska notikuma vieta, kur 1941.gada vasarā tika apcietināti vairāk nekā 300 Latvijas armijas virsnieku. Vairāki virsnieki tika nošauti uz vietas, bet pārējie - izsūtīti uz Sibīriju.

Gulbenes novada pašvaldības Attīstības un projektu nodaļas projektu vadītāja Monika Prokofjeva skaidroja, ka ir nokārtotas visas nepieciešamās formalitātes, lai drīzumā sāktu Litenes nometnes vietas labiekārtošanas darbus. Tur plānots ierīkot ugunskura vietu, uzstādīt koka solus, informatīvos stendus, izveidot karoga mastu un skatu platformu, kas sniegs iespēju apmeklētājiem teritoriju aplūkot no cita skatu punkta.

Piemiņas vietas labiekārtošanas būvprojekta izstrādi un izstrādātā projekta autoruzraudzību veiks SIA "Vidzemes būvnieks" par 4 000 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN). Labiekārtošanas darbus līdz šā gada 1.novembrim veiks SIA "CBF & Landscape" par 23 989 eiro bez PVN, savukārt būvuzraudzības pakalpojumu objektā nodrošinās Vilhelms Pužulis par 726 eiro.

Projekta kopējās izmaksas plānotas 34 593 eiro, no tām Eiropas Lauksaimniecības Fonda lauku attīstībai finansējums būs 22 500 eiro, bet pašvaldības finansējums - 12 093 eiro.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, "CBF & Landscape" apgrozījums 2018.gadā bija 385 515 eiro, peļņa - 72 705 eiro. Finanšu rādītāji par pagājušo gadu vēl nav pieejami.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu