Latvijas Bankas prezidents: Covid-19 dēļ bankas nedrīkst pārcenot kredītus (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Latvijas Bankas prezidents Mārtiņš Kazāks
Latvijas Bankas prezidents Mārtiņš Kazāks Foto: Jānis Škapars/TVNET

Covid-19 dēļ bankas nedrīkst pārcenot kredītus, pirmdien intervijā Latvijas Radio pauda Latvijas Bankas prezidents Mārtiņš Kazāks.

"Pašreizējā brīdī Covid-19 dēļ pārcenot kredītus uzņēmumiem un iedzīvotājiem, manuprāt, nedrīkst. Mums visiem ir jābūt solidāriem, lai ekonomiku balstītu," sacīja Kazāks.

Viņš norādīja, ka kredītu pārcenošanu nedrīkstētu pieļaut, jo arī finanšu sektoram ir pieejami atbalsta pasākumi krīzes pārvarēšanai.

Tajā pašā laikā Latvijas Bankas prezidents uzsvēra, ka arī uzņēmumiem jābūt godīgiem attiecībā pret bankām, proti, uzņēmumi nedrīkst krīzes laikā "shēmot", kā arī "nobēdzināt" aktīvus, tādā veidā apdraudot banku darbību.

"Ja visi darīs savu darbu, kā arī rīkosies solidāri un atbildīgi, mēs no šīs krīzes iziesim ar mazākiem zaudējumiem un, cerams, ar lielākiem ieguvumiem tajā brīdī, kad ekonomika sāks atgūties," uzsvēra Kazāks.

Finanšu ministrs Jānis Reirs (JV) aprīļa sākumā žurnālistiem sacīja, ka tiek saņemti nepatīkami signāli par banku attieksmi pret uzņēmumiem - bankas uzņēmumiem izvirzījušas nepamatotas prasības attiecībā uz garantijām, papildu nodrošinājumu un procentu pārskatīšanu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu