Pastāv iespēja, ka vairākas F-1 sacīkstes šogad var notikt vienā trasē

TVNET Auto
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: SIPA/Scanpix

Silverstonas sporta kompleksa ģenerāldirektors Stjuarts Pringls telekanālam Sky Sports 1 sacījis, ka viņa trase spētu un arī labprāt šogad uzņemtu vairāk nekā vienu Grand Prix izcīņu.

"Priecāsimies palīdzēt un esam gatavi sadarboties ar čempionāta vadību jebkurā formātā," sacīja Pringls.

Iespēja Silverstonā aizvadīt vairākas F-1 sacensības tiek apsvērta, jo globālā koronavīrusa dēļ no šā gada kalendāra jau ir svītrotas Austrālijas un Monako Lielās balvas izcīņas, bet vēl seši čempionāta posmi pārcelti uz nenoteiktu laiku. Un, lai gan kādreizējais F-1 cirka vadītājs Bērnijs Eklstouns saka, ka čempionātu jau sen būtu atcēlis, pašreizējie saimnieki ir apņēmības pilni izveidot jaunu kalendāru, kurā būtu 15 - 18 sacensības.

Foto: Reuters/ScanPix

Formula 1 pastāvēšanas 70 gadus ilgajā vēsturē vēl nav bijis gadījums, ka sezonas gaitā sacensības kādā trasē notiktu vairāk nekā vienu reizi. Tomēr čempionāta vadība varētu izskatīt Silverstonas saimnieku piedāvājumu izdevīgās atrašanās un attiecīgi ērtās loģistikas dēļ, jo vairums F-1 komandu bāzējas netālu no šīs trases.

Tai pašā laikā piedāvājumam ir arī trūkumi. Kā būtiskākais tiek minēti Lielbritānijas īpatnējie laika apstākļi, kuru dēļ būtu grūti prognozēt un noorganizēt puslīdz atšķirīgas sacensības sezonas dažādos posmos. Savukārt divu vai vairāk sacensību rīkošana pēc kārtas īsā laika sprīdī būtu ekonomiski nepamatota.

Šobrīd paredzēts, ka Formula 1 2020.gada sezona sāksies ar sacensībām Kanādā jūnija sākumā. Tiesa, virkne sarīkojumu, kam ap to laiku jānotiek Monreālas apkaimē, jau ir atcelti, tā ka ar lielu ticamību tāds pats liktenis gaida arī Kanādas GP izcīņu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu