Lietuva Lieldienu laikā ierobežos iebraukšanu visās pilsētās

TVNET/LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Lietuva gaidāmajā Lieldienu nedēļas nogalē ierobežos iebraukšanu visās pilsētās, lai ierobežotu koronavīrusa izplatīšanos, pirmdien paziņojis premjerministrs Sauļus Skvernelis. 

Par ierobežojumu ievērošanu gādās policija, vajadzības gadījumā piesaistot palīgā karavīrus, savukārt pašvaldības tiks lūgtas tehniski ierobežot mazsvarīgus braucienus.

Izņēmumi tiks pieļauti tuvinieku nāves, smagas slimības vai citu nelaimju gadījumos, kā arī attiecībā uz neatliekamiem darba uzdevumiem vai medicīniskās palīdzības sniegšanu.

Ceļošanas aizliegums netiks attiecināts uz cilvēkiem, kuriem ir nekustamais īpašums ārpus savas dzīvesvietas pašvaldības.

"Mēs visi esam noilgojušies saredzēties ar vecākiem, vecvecākiem vai citiem tuviniekiem, kuri nedzīvo kopā ar mums, taču labākais, ko pašlaik varam darīt viņu un sevis pašu labā, ir nebraukt viņus apciemot un [klātienē] sveikt Lieldienās," sociālajā tīklā "Facebook" rakstījis premjers.

Viņš uzsvēris, ka stingri tiks pārbaudīti tie cilvēki, kuriem šobrīd obligāti jāievēro pašizolācija, bet tirdzniecības centri tiek aicināti gādāt, lai pircēju plūsmas tiktu pienācīgi regulētas.

Pēc valdības vadītāja teiktā, galīgais lēmums attiecībā uz konkrētiem ierobežojošiem pasākumiem tiks pieņemts trešdien paredzētajā valdības sēdē. 

Vienlaikus viņš norādījis, ka gadījumā, ja situācija nepasliktināsies, ar laiku karantīnas režīmu varēs atvieglināt.

"Tuvākā nedēļas nogale tiešām būs kritiski svarīga. Lūdzu visus saņemties un būt īpaši atbildīgiem. Ja viss būs labi, iespējams,  varēsim pakāpeniski sākt pāriet pie vieglāka režīma," rakstījis premjers.

GALERIJA: Ierobežojumi Lietuvas valsts robežpunktos

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu