Pēc neveiksmīga mēģinājuma atlikt prezidenta vēlēšanas atkāpjas Polijas vicepremjers

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Polijas karogs.
Polijas karogs. Foto: Pixabay

Polijas vicepremjers Jaroslavs Govins pirmdien iesniedzis demisijas rakstu, jo nav spējis pārliecināt valdošo partiju "Likums un taisnīgums" (PiS) atlikt 10.maijā paredzētās prezidenta vēlēšanas.

"Uzskatu, ka vēlēšanas jāatliek. Par 10.maiju nevar būt ne runas," preses konferences laikā paziņoja Govins, kurš vada valdošajā koalīcijā pārstāvēto liberāli konservatīvo partiju "Porozumienie" ("Vienošanās").

Viņš arī pavēstīja, ka balsos pret PiS ierosināto likumprojektu, kas paredz prezidenta vēlēšanās balsošanu rīkot vienīgi pa pastu.

Neilgi pēc Govina paziņojuma PiS neizdevās nodrošināt nepieciešamo balsu skaitu, lai iekļautu šo likumprojektu parlamenta pirmdienas dienaskārtībā.

Govins norādīja, ka turpinās savus centienus, lai panāktu vēlēšanu atlikšanu. Viņš ierosinājis izdarīt grozījumus konstitūcijā, pagarinot pašreizējā prezidenta Andžeja Dudas pilnvaru termiņu par diviem gadiem, un vēlēšanas rīkot tikai pēc tam.

Tajā pašā laikā politiķis noraidījis ideju par dabas katastrofas stāvokļa izsludināšanu valstī, kas arī novestu pie vēlēšanu atlikšanas un kam priekšroku dotu opozīcija.

Nolūkā iegrožot jaunā koronavīrusa izplatību jau trīs nedēļas sabiedriskā dzīve Polijā ir stingri ierobežota.

Līdz pirmdienas pusdienlaikam Polijā bija apstiprināts 4201 inficēšanās gadījums ar Covid-19, bet 98 no inficētajiem bija miruši. Svētdien tika piedzīvots vislielākais inficēto skaita pieaugums, kad tika reģistrēti 475 jauni saslimšanas gadījumi un 15 nāves gadījumi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu