Bērnu slimnīcā turpmāk konsultācijas varēs saņemt attālināti

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: NICOLAS ASFOURI/AFP

Ņemot vērā ieviestos ierobežojumus ambulatoro pakalpojumu sniegšanā, Bērnu klīniskā universitātes slimnīca (BKUS) ieviesusi attālinātās konsultācijas, kuras turpmāk varēs saņemt telefoniski vai video saziņas formātā, informēja iestādes pārstāve Una Grenevica.

Pagājušajā nedēļā, kad tika palaista pakalpojuma testa versija, kopumā tika sniegtas jau 564 attālinātas konsultācijas.

Attālinātajā vizītē, izmantojot video saziņas līdzekļus, ja tādi ir pieejami, var redzēt un dzirdēt savu ārstu, kā arī aprunāties ar viņu par esošo situāciju. Ārsti var elektroniski izrakstīt recepti un konsultanta slēdzienu. Gadījumā, ja ārsts uzskatīs, ka tiešām ir nepieciešama vizīte klātienē, tā tiks noorganizēta, atkarībā no slimnīcas iespējām un valstī noteiktajiem ārkārtas stāvokļa ierobežojumiem.

Tikmēr telefoniska saruna biežāk tiks izmantota hronisko pacientu konsultācijām, lai vecāki un ārsti būtu droši, ka pacients saņem nepieciešamās zāles. Hronisku slimību ārstēšana netiks pārtraukta un bērni saņems ārstēšanu, kā nozīmēts.

"Kopīgi radīsim labāko risinājumu šopavasar paredzēto regulāro izmeklējumu plānošanā," uzsver slimnīcas pārstāve.

Pēc viņas paustā, slimnīca arī guvusi pozitīvu atsaucību no pacientiem, kuri saņēmuši attālināto konsultāciju. Kāda pacienta mamma esot izteikusi pateicību slimnīcas ārstam neirologam Jurģim Strautmanim un BKUS Klientu apkalpošanas daļai par iespēju saņemt attālināto konsultāciju, norādot, ka rezultātā arī "ietaupījās degviela", tādējādi mudinot izvērtēt pakalpojuma saglabāšanu pēc ārkārtējās situācijas beigām.

Pirms konsultācijas saņemšanas BKUS lūdz pacientus sagatavoties konsultācijai un pierakstīt sev svarīgāko informāciju, tostarp arī sūdzības, lietas, kas uztrauc, bērna svaru, augumu, kā arī iepriekš veiktos izmeklējumus, lai saruna noritētu efektīvāk un raitāk.

Jau ziņots, ka no 18.marta Bērnu slimnīcā ar atsevišķiem izņēmumiem pārtrauktas ambulatorās vizītes un dienas stacionāra pakalpojumi. Plānots, ka ierobežojumi būs spēkā līdz ārkārtējās situācijas beigām.

Šobrīd atceltas visas plānveida operācijas, manipulācijas, izmeklējumi un konsultācijas. Ierobežojumi neattiecas uz pacientiem, kuriem nepieciešama nepārtraukta terapija, piemēram, onkoloģijas slimniekiem un reimatoloģisko slimību pacientiem, kuri saņem bioloģisku terapiju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu