Čehija un Dānija atvieglos Covid-19 dēļ noteiktos ierobežojumus pirms Lieldienām

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Čehija, Covid-19.
Čehija, Covid-19. Foto: DAVID W CERNY / REUTERS

Čehijas valdība atvieglos Covid-19 dēļ noteiktos ierobežojumus pirms Lieldienām, atverot daļu veikalu un atvieglojot prasības sejas masku valkāšanai.

No otrdienas cilvēkiem, kas brauks ar velosipēdiem vai nodarbosies ar skriešanu nomaļākās vietās, obligāti nebūs jāvalkā sejas maskas. Līdz šim visi cilvēki tika aicināti, uzturoties ārpus mājām, valkāt sejas maskas.

Valdība arī atļāvusi no otrdienas strādāt velosipēdu veikaliem, būvmateriālu veikaliem un vēl dažiem veikalu veidiem.

"Mēs apzināmies, ka tuvojas Lieldienas, tāpēc esam atvieglojuši pasākumus, kas saistīti ar sportošanu, atpūtu un brīvā laika pavadīšanu," žurnālistiem sacīja premjerministra vietnieks Karels Havličeks.

Tomēr visiem veikaliem būs jāpiedāvā dezinfekcijas līdzekļi un vienreizlietojamie cimdi pie ieejas veikalā, un pircējiem būs jāievēro sociālās distancēšanās noteikumi.

Čehijā līdz šim reģistrēti 4735 inficēšanās gadījumi ar jauno koronavīrusu un 78 nāves gadījumi.

Lai ierobežotu vīrusa izplatību, Čehija ir slēgusi robežas un aizliegusi pulcēties vairāk par diviem cilvēkiem vienkopus.

Valdība cer, ka 14.aprīlī būs iespējams atvērt robežas pilsoņiem, kas vēlēsies doties uz ārvalstīm biznesa darīšanās, lai apmeklētu ārstu vai radiniekus, atklāja Havličeks.

Pēc atgriešanās viņiem būs jāievēro 14 dienu ilga karantīna, norādīja Havličeks.

Dānija atvieglos pasākumus, kas noteikti jaunā koronavīrusa izplatības ierobežošanai

Dānija atvieglos pasākumus, kas noteikti jaunā koronavīrusa izplatības ierobežošanai, pirmdien paziņojusi premjerministre Mete Frederiksena.

No 15.aprīļa darbu atsāks bērnudārzi, un skolēni līdz sestajai klasei varēs atkal doties uz skolu, sacīja Frederiksena, norādot, ka šis ir pirmais piesardzīgais mēģinājums atvieglot Covid-19 dēļ noteiktos ierobežojumus.

Tomēr premjere uzsvēra, ka Covid-19 pandēmijas dēļ dāņiem jābūt gataviem sadzīvot ar ierobežojumiem mēnešiem ilgi.

Dānija bija viena no pirmajām valstīm Eiropā, kas ieviesa stingrus pasākumus, lai apturētu jaunā koronavīrusa izplatīšanos. Tostarp tika aizliegts pulcēties vienkopus vairāk par desmit cilvēkiem, tika slēgti "nesvarīgie" veikali un slēgtas robežas ārvalstu pilsoņiem.

Dānijā reģistrēti gandrīz 4700 inficēšanās gadījumi ar jauno koronavīrusu, un gandrīz 200 cilvēki ir miruši no šā vīrusa izraisītās slimības Covid-19.

Arī Austrija un Čehija ir paziņojušas, ka atvieglos pasākumus, kas noteikti cīņā ar jauno koronavīrusu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu