SPECIĀLI TVNET ⟩ Latviete Lauma un gruzīniete Lana par situāciju Gruzijā (10)

Jānis Vingris
, Žurnālists
CopyLinkedIn Draugiem X
Jānis Vingris sarunā ar Tbilisi iedzīvotāju Lanu
Jānis Vingris sarunā ar Tbilisi iedzīvotāju Lanu Foto: kadrs no video

COVID-19 izplatības dati liecina, ka vīrusa epidēmija Gruziju ir skārusi minimāli - 188 inficētie un 2 mirušie. Bet, neskatoties uz to, Gruzijas valdība aktīvi rīkojas epidēmijas ierobežošanai. Sarunā ar TVNET savus novērojumus atklāj Batumi dzīvojošā latviete Lauma un Tbilisi iedzīvotāja Lana.

Lauma stāsta, ka Gruzijas kūrortpilsēta Batumi ir tukša no tūristiem. Vietējie izmanto iespēju atrasties ārpus mājām, bet naktīs gan pilsēta ir tukša, jo valstī diennakts tumšajā laikā ir ieviesta komandantstunda, par kuras pārkāpšanu ir 1000 eiro sods.

Lauma ir novērojusi, ka gruzīni priekšroku dod melnām maskām un cimdiem. Iebraucot pilsētās, autobraucējiem mēra temperatūru. Repatriētos gruzīnus no lidostām ved uz karantīnas laiku viesnīcās.

Lana arī atzīst, ka gruzīni epidēmijas draudus uztver diezgan nopietni. Izņēmums ir baznīca, kas vēl joprojām negribīgi seko likumā noteiktajam ārkārtas stāvoklim. Policija ir aktīva to cilvēku sodīšanā, kas pulcējas vairāk par trim, bet baznīcu apmeklētāji netiek sodīti, arī tad, ja tur pulcējas simtiem cilvēku. 

Kaut arī jau vairāk  nekā mēnesi gruzīni dzīvo vīrusa izplatības draudos, vēl joprojām aptiekās un veikalos nav iespējams nopirkt sejas maskas. 

Lana stāsta, ka situācija okupētajās Gruzijas teritorijās ir ļoti smaga. Daudzi Krievijas iedzīvotāji esot aizbēguši uz Abhāziju, jo bijušas ziņas, ka tur nav inficēto. Tagad robeža ar Krieviju ir slēgta un abhāzi ir norūpējušies par ievesto epidēmiju. Tur dzīvojošie tagad atrodas slazdā, bez jebkādas aizsardzības un piemērotas  medicīnas.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu