Volkswagen Lielbritānijas tiesā zaudē "dīzeļgeitas" lietā (1)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Vācijas autobūves gigantam "Volkswagen" var nākties patērētājiem Lielbritānijā samaksāt apjomīgas kompensācijas, jo tiesa pirmdien lēmusi par labu vairāk nekā 90 000 autoīpašnieku, kuru transportlīdzekļi tikuši aprīkoti ar kaitīgo izmešu mērījumu falsificēšanas programmatūrām.

Pēc nelabvēlīgiem nolēmumiem un kompensācijām citās valstīs Londonas Augstā tiesa konstatējusi, ka "Volkswagen" ir atbildīgs par pārkāpumiem tā dēvētajā dīzeļgeitas lietā arī Lielbritānijā.

Tiesas lēmums attiecas uz kaitīgo izmešu falsificēšanas programmatūrām, kas Lielbritānijā uzstādītas aptuveni 1,2 miljonos "Volkswagen", "Audi", "Seat" un "Škoda" automobiļu, mākslīgi samazinot to kaitīgo izmešu apjomu.

Tiesa norāda, ka vēlāk tā lems par iespējamu kompensāciju izmaksu šo automašīnu īpašniekiem.

Kā ziņots, "Volkswagen" un Vācijas patērētāju tiesību aizsardzības federācija VZBV februāra izskaņā panāca vienošanos kolektīvajā tiesas prāvā, un autoražotājs piekrita samaksāt tā dēvētā dīzeļgeitas skandāla ietekmētajiem patērētājiem 1350-6527 eiro kompensācijas.

2015.gada septembrī "Volkswagen" izraisīja globālu skandālu, kad uzņēmums atzina, ka pasaulē līdz pat 11 miljoniem tā ražoto automašīnu aprīkotas ar konkrēta tipa dīzeļdzinējiem, kam uzstādīta kaitīgo izmešu mērījumu falsificēšanas programmatūra.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu