Miris vēl viens ar Covid-19 inficēts pacients (38)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Slimnīcā miris vēl viens Covid-19 slimnieks - 75 gadus vecs vīrietis ar citām hroniskām slimībām, informēja Slimību profilakses un kontroles centrā (SPKC).

(Informācijas avots 3.rindkopā precizē mirušā pacienta epidemioloģisko saikni.)

Iepriekš veiktās epidemioloģiskās izmeklēšanas rezultāti liecina, saslimušais inficējās no personas, kurai bija apstiprināta Covid-19 diagnoze. Šis ir viens no Covid-19 gadījumiem, kas epidemioloģiski saistīts ar infekcijas uzliesmojumu Jelgavā, kur saslimuši gan apbedīšanas biroja klienti, gan darbinieki. Mirušajam pacientam bija vairākas hroniskas kaites un, veselības stāvoklim pasliktinoties, viņš tika ievietots stacionārā, kur pēc nedēļas nomira.

Līdz ar to šobrīd Latvijā ir reģistrēti divi ar Covid-19 saistīti nāves gadījumi, bet vēl par vienu gadījumu - patversmes "Zilais krusts" klientu - tiek gaidīts pataloganatoma atzinums par viņa nāves cēloni, jo šim cilvēkam nebija izteiktu saslimšanas pazīmju.

SPKC epidemiologs Jurijs Perevoščikovs norāda: “Pēdējā nedēļā epidemioloģiskās uzraudzības dati liecina, ka reģistrēto Covid-19 gadījumu skaits ir samazinājies, kas varētu liecināt par epidemioloģiskās situācijas stabilizāciju kā kopš 12. marta valstī noteikto ierobežojošo pasākumu rezultātu.

Tas parāda arī labu sabiedrības līdzdalību. Tomēr jāatceras, ka šobrīd SPKC strādā ar 2500 kontaktpersonām (kam bijis tuvs kontakts ar cilvēkiem, kuriem apstiprināts Covid-19). Tāpēc šobrīd nevaram uzskatīt, ka šī brīža rādītāji liecinātu par epidēmijas noslēgumu, joprojām jāievēro noteiktie piesardzības pasākumi.”

Jau vēstīts, ka pēdējās diennakts laikā izmeklēti 1122 cilvēki, no kuriem pozitīvi rezultāti bija sešiem. Kopā sasirguši 548 cilvēki.

41 pacients stacionēts, tai skaitā 38 ar vidēju slimības gaitu, 3 ar smagu.

Komentāri (38)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu