Divas nedēļas agrāk nekā pērn gaisa temperatūra Latvijā sasniegusi +20 grādus (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Pavasaris galvaspilsētas parkos
Foto: Pavasaris galvaspilsētas parkos Foto: Jānis Škapars/TVNET

Otrdienas pēcpusdienā valsts lielākajā daļā gaisa temperatūra pakāpusies līdz +18..+21 grādam, un tik silts laiks Latvijā ir pirmo reizi kopš oktobra, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām.

Arī Rīgā pārsniegta +20 grādu atzīme. Brāzmainam vējam nesot vēsumu no jūras, lielā daļā Kurzemes un Ziemeļvidzemes piekrastē gaisa temperatūra ir +14..+17 grādi, vēl par kādu grādu dzestrāks gaiss saglabājas tiešā jūras tuvumā Kurzemes rietumkrastā.

Dienvidrietumu vēja ātrums brāzmās daudzviet pastiprinājies līdz 13-17 metriem sekundē. Divos dienā vēl visā Latvijā bija skaidras debesis, bet Kurzemi no rietumiem sasniedz mākoņu josla.

Pērn pirmie +20 grādi Latvijā bija 22.aprīlī, turklāt 27.aprīlī gaiss sakarsa līdz +27 grādiem.

Visagrāk +20 grādu atzīme sasniegta 1968.gadā, kad jau 30. martā Mērsragā termometra stabiņš pakāpās līdz +20,8 grādiem. Otrais agrākais datums ir 2017. gada 2. aprīlis, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Trešdien gaisa temperatūra būs nedaudz zemāka, ceturtdien debesis aizklās mākoņi un daudzviet līs, piektdien laiks kļūs saulaināks, bet gaisa temperatūra vairs nepārsniegs +5..+9 grādus, un vēss laiks gaidāms arī Lieldienās, prognozē sinoptiķi.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu