Tikmēr Maskavā tiek pārdots Mercedes-Benz par 38 miljoniem rubļu (2)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: motor.ru

Maskavā pārdošanā nonācis visnotaļ ekskluzīvs G klases Mercedes-Benz.

"Gelendevāgens" jau pats par sevi ir visai leģendārs spēkrats. Tas bez revolucionārām izmaiņām ārējā dizainā tiek ražots jau 41 gadu, un neizskatās, ka pieprasījums pēc auto tādēļ mazināsies. Vismaz būtiski. Un vēl šim auto piemīt spēja nezaudēt vērtību, jo, piemēram, labu G 55 AMG eksemplāru par daudz mazāk kā 40 - 50 tūkstošiem eiro iegādāties diez vai izdosies.

Jāteic gan, ka minētais cenu intervāls ir tīrais nieks un desmitkārt mazāks, ja salīdzina ar naudas summu, kas tiek prasīta par kādu G 55 AMG Maskavā.

Foto: motor.ru

Kas Krievijas galvaspilsētā mītošo auto padara tik īpašu? Tā ir automobiļa izcelsme tūninga kantora Mansory darbnīcās. Parasti šis uzņēmums nodarbojas ar planētas karstākajiem auto un ir slavens ar netradicionāliem risinājumiem, un tie tiek demonstrēti miljonāriem gandrīz katrā Ženēvas auto izstādē. Tikai ne šogad, jo šogad izstāde tika atcelta.

Konkrētais eksemplārs ir 2008.gada G 55 AMG, kam Mansory meistari uzvilkuši oglekļa šķiedras virsbūvi. No šā materiāla izgatavotas arī detaļas salonā, tai skaitā instrumentu panelis, stūre, durvju paneļi un sēdekļu atzveltnes, kurās iestrādāti arī čūskādas segmenti. Jāsaka, ka savdabīgi, taču ne tik savdabīgi kā Latvijas uzņēmums Dartz Motorz, kas bija iecerējuši sava Prombron apdarē izmantot vaļa peņa ādu. Bet tik tālu netika.

Foto: motor.ru

Mansory speciālisti pamatīgu tūningu paveikuši arī zem motora pārsega. G 55 AMG uzstādītā 5,5 litru V8 kompresordzinēja komponentes lielā mērā nomainītas pret SLR McLaren bolīda motora detaļām, kā rezultātā standarta 507 zirgspēku vietā dzinējs attīsta jau 700 ZS, bet maksimālais griezes moments no 700 Nm uzlec līdz 880 Nm.

Paplatinātajās riteņu arkās tagad atrodas 23 collu riteņu diski ar 305/35 izmēra riepām. Salonā līdzšinējo piecu sēdvietu vietā ir četri atsevišķi sēdekļi, bet aizmugurē iegūto brīvo vietu Mansory aizpilda ar viduskonsoli, kurā iebūvēta multimediju sistēmas vadības centrāle. 

Foto: motor.ru

Mansory Mercedes-Benz G 55 AMG G-Couture tika izgatavots tikai septiņos eksemplāros. Šo auto ar 86 tūkstošu kilometru nobraukumu patlaban var iegādāties par aptuveni 460 tūkstošiem eiro.

Fotogalerija: Mansory Mercedes-Benz G 55 AMG G-Couture

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu