Par nepatiesu pašizolācijas vietas norādīšanu turpmāk drīkstēs sodīt (12)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto.
Ilustratīvs foto. Foto: Inga Kundziņa

Repatriantiem par nepatiesu pašizolācijas vietas norādīšanu varēs piemērot sodu, paredz otrdien Ministru kabinetā pieņemtie grozījumi rīkojumā par ārkārtējās situācijas izsludināšanu.

No grozījumiem izriet, ka pirms atgriešanās Latvijā personai būs jānorāda savs vārds, uzvārds, personas kods, kontakttālrunis, uz kuru persona ir sasniedzama, un faktiskās dzīvesvietas adrese, kurā persona ir sasniedzama, rakstiski apliecinot, ka, ierodoties Latvijā, persona ievēros īpašus piesardzības pasākumus, tai skaitā nodrošinot pašizolāciju.

Gadījumā, ja faktiskās dzīvesvietas adrese atšķiras no pašizolācijas vietas adreses, personai būs pienākums nekavējoties par to paziņot Valsts policijai.

Gadījumos, kad minētajā apliecinājumā tiks norādītas nepatiesas ziņas, personu varēs saukt pie administratīvas vai kriminālatbildības.

Šāda prasība tiek pamatota ar to, ka Valsts policija ir konstatējusi vairākus gadījumus, kad, veicot kontroles pasākumus, apliecinājumā sniegtie dati ir neprecīzi vai neatbilst patiesībai. Informāciju sniegusī persona attiecīgi pēc tam vairs nav sasniedzama.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu