Trīs nedēļas četrās sienās. Oskars izārstējies no Covid-19 (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Sejas aizsargmaskas. Covid-19.
Sejas aizsargmaskas. Covid-19. Foto: DANIEL KOPATSCH / EPA

Pašlaik Latvijā apstiprināti 16 pacienti, kuri izveseļojušies no Covid-19. Simptomi pazuduši vēl vairākiem, tomēr tikai 16 cilvēkiem divi testi ir apstiprinājuši – vīrusa organismā nav. Viens no viņiem – Oskars Cukmačs, kurš ārstējās Rēzeknes slimnīcā, vēsta LTV "Panorāma".

Šodien ir 23. diena no slimības sākuma, slimnīcā Oskars pavisam bijis 18 dienas - ārstējies ar karstiem dzērieniem un tējām, bez tabletēm, vēsta LTV "Panorāma". "Principā varēju ārstēties mājās, bet, tā kā jau biju ticis līdz slimnīcai, mani nevēlējās laist mājās un vajadzēja visu slimību izsēdēt tur," stāsta Oskars. "Bija grūtāk elpot, smagums, dūrās krūtīs pirmo nedēļu. Temperatūra turējās 37,2 sākumā."

"Visticamāk, es inficējos Londonā pirms atlidošanas uz Latviju, bet nav ne jausmas, kur, no kā un kad," stāsta Oskars. "Kad atbraucu, laukos divas trīs dienas bija kontakts ar tēvu." Par laimi, tēvam viss kārtībā.

Ārsti vīrietis redzējis reizes trīs, četras - viņa "nerādījās katru dienu un neko neteica. Es ar māsiņām runāju. Visi baidījās no manis, visi bija spectērpos. Bet nu vajadzēja saglabāt vēsu prātu, ka tas viss nevilksies mūžīgi. Depresijā nekritu," tā par savu Covid-19 pieredzi stāsta jaunais vīrietis. 

Tagad Oskars dzīvos laukos un meklēs kādu darbu.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu