Latvijas psihologu palīdzība Covid-19 ārkārtas situācijas laikā (1)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: unsplash.com

Sociālās izolēšanās un karantīnas laikā iedzīvotāji var piedzīvot bailes un trauksmi, vientulības izjūtu, depresijas simptomus un dusmas, kas ir stāvokļi, kad var būt nepieciešams profesionāls atbalsts.

Latvijas Psihologu biedrība informē, ka tās biedri ir gatavi sniegt psiholoģisko palīdzību Covid-19 krīzes laikā un aicina valsts institūcijas un uzņēmumus izmantot reģistrētu vai sertificētu psihologu pakalpojumus, lai rastu konstruktīvus risinājumus dažādās situācijās un nodrošinātu maksimāli iespējamo dzīves kvalitāti (LR Psihologu likums regulē un nosaka psihologu reģistrācijas un sertifikācijas kārtību).

Izglītības kvalitātes valsts dienesta Psihologu reģistrā ir iekļauti vairāk nekā 800 psihologi, kuri strādā privātpraksēs, skolās, slimnīcās, uzņēmumos, kā arī sniedz psiholoģiskos pakalpojumus indivīdiem un/ vai grupām. Biedrība ir apzinājusi dažādu profesionālās darbības jomu psihologus, kuri ir gatavi sniegt konsultācijas tiešsaistē, veidot lekcijas un apmācību kursus sabiedrībai, kas palīdzētu pārvarēt šo neierasto spriedzes situāciju.

Latvijas Psihologu biedrība ir dibināta 2013.gadā kā psihologus apvienojoša profesionālā organizācija Latvijā, kurā apvienoti vairāk nekā 400 biedri, kuri ir sertificēti psihologi, kas pārstāv dažādas darbības jomas (izglītības un skolu, darba un organizāciju, klīniskie un veselības, juridiskie, konsultatīvie un militārie psihologi).

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu