Ugunsgrēkā aizvadītajā diennaktī cietis viens cilvēks

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Aizvadītajā diennaktī Latvijā dzēsti 35 ugunsgrēki un vienā no tiem cietis viens cilvēks, liecina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) apkopotā statistika.

Vakar VUGD saņēma izsaukumu uz Burtnieku novadu, kur dega kūla 1000 kvadrātmetru platībā. Mēģinot dzēst kūlas ugunsgrēku pirms VUGD ierašanās, cieta cilvēks, kurš nodots mediķiem.

Tāpat vakar dienests saņēma informāciju, ka Bauskas novadā daudzdzīvokļu dzīvojamā mājā ir izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka trīsstāvu ēkas pirmā stāva dzīvoklī ar atklātu liesmu deg sadzīves mantas un grīda 45 kvadrātmetru platībā.

Ugunsdzēsēji otrā stāva dzīvoklī atrada cilvēku, kuru izglāba caur logu, izmantojot kāpnes. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies divi cilvēki.

Kopumā Rīgā dzēsti septiņi ugunsgrēki, citās pilsētās pieci, bet novados 23 ugunsnelaimes.

Aizvadītajā diennaktī VUGD darbinieki piedalījušies arī 22 meža ugunsgrēku dzēšanā, bet šogad kopumā - 77. Informāciju par dzēstajiem meža ugunsgrēkiem gan apkopo arī Valsts meža dienests.

Diennakts laikā VUGD darbinieki veikuši 18 glābšanas darbus un saņēmis 11 maldinošus izsaukumus.

Kopš gada sākuma Latvijā dzēsti 2243 ugunsgrēki, no tiem 811 bija kūlas degšanas gadījumi, ugunsnelaimēs cietuši 83 cilvēki, izglābti 107, bet 31 gājis bojā, tajā skaitā viens nepilngadīgais, liecina VUGD statistika.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu