Ar vienu reizi bija par maz: dzērājšoferis policijas nagos iekrīt vēlreiz

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Janvāra nogalē Ķekavas policisti sastapās ar kādu auto un tā stūrētāju, kurš jau labu brīdi bija nonācis zem vietējo policistu lupas.

Viņš lēnām brauca pa dzīvojamo māju iekšpagalmu, taču policijas darbinieku vairākkārtējos aicinājumus apstāties spītīgi ignorēja. 

"Bijām saņēmuši informāciju, ka kāds iedzīvotājs, kuram nozīmēta policijas uzraudzība, jo viņš nesen atbrīvojies no ieslodzījuma vietas, diezgan regulāri ar savu spēkratu pārvietojas alkohola reibumā. Šī informācija bija saņemta vairākkārt - darbinieki bija informēti gan par mašīnu, gan par personību, gan arī par iespējamajiem pārvietošanās maršrutiem," stāsta reģionālās pašvaldības policijas priekšnieks Māris Bomiņš.

Tā kā autovadītājs izlikās likuma sargus nedzirdam, brīdī, kad pavērās durvis, viņam nācās samierināties ar krietni vien asāku un nepārprotamāku aicinājumu izkāpt, ziņo TV3 raidījums Degpunktā.

Turpmākajā pārbaudē atklājās, ka policistu ziņas izrādījušās patiesas – autovadītājs pie stūres bija bez autovadītāja apliecības, turklāt aptuveni pusotras promiles reibumā. Likumsakarīgi, ka šis brauciens viņam beidzās ar kriminālprocesu.

Tomēr nepagāja ilgs laiks, līdz kārtības sargi un šis vīrs tikās vēlreiz. Jau februāra beigās viņš tika pieķerts pārkāpjam policijas uzraudzības noteikumus. Arī šajā gadījumā aculiecinieki minēja, ka neilgi pirms kārtības sargu ierašanās vīrietis redzēts pie Audi stūres. Šajā situācijā gan nebija pietiekamu pierādījumu, lai vīrieti sauktu pie atbildības par auto vadīšanu, tādēļ policisti fiksēja uzraudzības pārkāpumus un vīrietis atkal tika atbrīvots. Tiesa, jau 16. marta naktī labi zināmais Audi Titurgā atkal parādījās policistu redzeslokā.

Arī šajā gadījumā pie stūres sēdēja tas pats policistiem jau pazīstamais vīrietis. Kārtības sargi par notikušo ziņoja Ceļu policijai.

Šajā vakarā vadītāja izelpā konstatētas gandrīz divas promiles alkohola, kas, ņemot vērā pārējos faktus, viņam garantē kārtējo kriminālprocesu. Turklāt papildus tam nevar izslēgt, ka pēc šādas uzdzīves viņam piemērotais pārbaudes laiks brīvībā jau tuvākajā laikā tiks pārskatīts un var izvērsties par atgriešanos cietumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu