Slēgtā Honkongas zoodārzā pandas pirmoreiz desmit gadu laikā nododas mīlas priekiem

TVNET/The Guardian
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Covid-19 ierobežojumu dēļ slēgtā Honkongas zoodārzā dzīvojošais pandu pāris pirmoreiz desmit gadu laikā pārojies, vēsta "The Guardian".

Jiņa Jiņa un Le Le atrakciju un dabas parkā "Ocean Park" mitinās kopš 2007.gada. Par spīti kopēju mēģinājumiem panākt, lai tie rada pēcnācēju, pandas nekādu interesi par pārošanos neizrādīja.

Jiņa Jiņa vairākkārtīgi tika mākslīgi apaugļota ar Le Le spermu, taču visas grūtniecības bija neveiksmīgas. 

"Ocean Park" tika slēgts 26.janvārī, kad Āzijā plosījās Covid-19 uzliesmojums. 

Jiņa Jiņa un Le Le ir 14 gadus veci, kas pandām ir aptuveni pusmūžs. Pēc divatā teju netraucēti pavadītiem diviem mēnešiem pandas sāka izrādīt pazīmes, ka sākuši domāt par ģimenes dzīvi - auglīgajā periodā esošā Jiņa Jiņa sāka vairāk laika pavadīt ūdenī, bet Le Le "iezīmēja" sprostu.

Pirmdienas rītā pandas uzturējās lielākā fiziskā tuvumā nekā parasti un beigu beigās arī pārojās. Zoodārza darbinieki norāda, ka dabiskā ceļā iespēja apaugļoties ir lielāka. Tas, vai iestājusies grūtniecība, būs zināms jūnija beigās, norāda zoodārzs.

"Ocean Park" pārstāvji savos izteikumos nepieminēja iespēju, ka stress no lielā apmeklētāju daudzuma dzīvniekiem varētu būt traucējis noskaņoties šādam solim jau agrāk. Zoologi jau ilgstoši norādījuši, ka pieņēmums par pandu zemo seksuālo aktivitāti esot maldinošs, jo balstās uz nebrīvē dzīvojošajiem īpatņiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu