"airBaltic" veiks otro lidojumu aptuveni miljons sejas masku piegādei no Ķīnas (7)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X

 Latvijas nacionālā lidsabiedrība "airBaltic" ceturtdien, 9.aprīlī, veiks otro īpašo kravas lidojumu, lai no Ķīnas atgādātu aptuveni vienu miljonu sejas masku, informēja lidsabiedrības pārstāve Alise Briede. 

Lidojumi tiks veikti uz un no Urumči starptautiskās lidostas Ķīnā, lai atgādātu sejas maskas, kas izgatavotas Džedzjanas un Dzjansu reģionos. Šis lidojums tiek organizēts sadarbībā ar Latvijas Ārlietu ministriju, "AirLink Aviation services" un "Wish Global".

Kopumā tiks pārvadātas aptuveni viens miljons sejas masku 615 kastēs, kas paredzētas Nacionālajam veselības dienestam, kravas apjomam veidojot 5,2 tonnas. Lidojumu veiks trīs piloti un divi tehniķi.

Jau ziņots, ka 29.martā pēc Nacionālā veselības dienesta (NVD) pieprasījuma "airBaltic" veica īpašu kravas lidojumu uz un no Urumči starptautiskās lidostas Ķīnā, uz Latviju atgādājot 900 000 sejas masku un 80 000 respiratoru. 

Īpašais lidojums tika veikts ar "airBaltic" "Airbus" "A220-300" lidmašīnu ar reģistrācijas numuru "YL-CSI". Kopējais lidojuma laiks uz Urumči starptautisko lidostu Ķīnā bija piecas stundas un 46 minūtes, bet lidojums atpakaļ 29.martā ilga sešas stundas un 35 minūtes. 

Kopumā tika atgādātas 900 000 sejas maskas un 80 000 respiratori 619 kastēs, kravas apjomam veidojot 5,1 tonnu jeb 47 kubikmetrus. Lidojumu veica trīs piloti un divi tehniķi.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu