Valmieras ražotāji piegādās sejas aizsargmaskas par pašizmaksu (14)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Pateicoties SIA "EchoTech" iniciatīvai, Valmieras Attīstības aģentūra izsniegusi koprades darbnīcas "Dare" 3D printeri un iegādājusies izejmateriālus, lai vietējie uzņēmēji izgatavotu aizsargvairogus Valmieras pašvaldības dienestu vajadzībām, informēja Valmieras Attīstības aģentūras pārstāve Baiba Zvejniece.

Viņa norādīja, ka vietējo uzņēmēju iniciatīva ir vairogus izgatavot par pašizmaksu, tāpēc pašvaldība aizsargvairogus var saņemt savā lietošanā bez uzcenojuma.

Šāda iniciatīva nākusi no vietējiem uzņēmējiem - "EchoTech", SIA "Simple Concept", kā arī valmierieša Jāņa Ozola. Līdz šim pašvaldība saņēmusi jau vairāk nekā 50 maskas, kas izdalītas tiem pašvaldības dienestiem, kam tās visvairāk nepieciešamas - Vidzemes slimnīcas medicīnas personālam, Valmieras pašvaldības policijai, kā arī Valmieras pilsētas pašvaldības Sociālo lietu pārvaldes darbiniekiem, teica Zvejniece. 

"Kamēr lielie pasaules ražotāji nevar apmierināt arvien pieaugošo aizsargvairogu pieprasījumu un nevar nodrošināt operatīvu piegādi, turklāt mēģinot maksimāli nopelnīt ar vairākkārtīgu sadārdzinājumu, vietējie uzņēmēji to dara brīvprātīgi," pauda Valmieras pilsētas pašvaldības priekšsēdētājs Jānis Baiks (Valmierai un Vidzemei).

Pašvaldības vadītājs norāda, ka šī ir lieliska iniciatīva no vietējiem uzņēmējiem, kas gan sniedz ieguldījumu pašvaldības dienestu drošībai ikdienas pienākumu pildīšanā, gan arī parāda uzņēmējiem piemītošo sociālo atbildību.

Ražošanas procesā tiek izmantota frēze, ar kuru tiek izgriezts aizsargstikls. Gumiju griešana un vēršana, kā arī aizsargstikla pielāgošana ir uzņēmēju roku darbs. Galvas korpusa detaļu izgatavošanai tiek izmantoti 3D printeri. Aizsargvairogi tiek ražoti pēc "PRUSA Research" maskas 3D drukas modeļa, kas visā pasaulē 3D drukātāju sabiedrībā pieejams bez maksas un tiek nepārtraukti uzlabots. Valmieras un Kocēnu novada uzņēmēji paši pielāgojuši aizsargstikla modeli atbilstoši Vidzemes slimnīcas norādījumiem.

3D printeri ir ražošanas procesa lēnākais posms, tāpēc tiek meklēti papildspēki. Lai visi Valmieras pilsētas pašvaldības dienestu darbinieki drīzāk tiktu pie savām aizsargmaskām, pašvaldība aicina ikvienu, kura rīcībā ir 3D printeris, pievienoties brīvprātīgo grupai.

Papildus Valmieras Attīstības aģentūra veic uzņēmēju aptauju par auduma sejas aizsargmasku šūšanu. Darbu veikšanai jau pieteikušies 30 uzņēmēji un pašnodarbinātie.

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu