Pārcelts arī pasaules rallijkrosa čempionāta posms Norvēģijā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Kadrs no rallijkrosa sacensībām
Kadrs no rallijkrosa sacensībām Foto: www.fiaworldrallycross.com

Uz nenoteiktu laiku pārcelts arī Norvēģijā plānotais pasaules rallijkrosa čempionāta posms, vēsta sacensību organizatori.

Jau iepriekš pasaules rallijkrosa čempionāta posms Beļģijā, kas bija paredzēts laika posmā no 16. līdz 17.maijam, tika pārcelts uz oktobra sākumu.

Sacensību organizatori otrdien paziņoja, ka Spā trasē notiekošais posms no 16. un 17.maija tiks pārcelts uz 3. un 4.oktobri, jo Beļģijā līdz tam, visticamāk, būs spēka ierobežojumi, kas saistīti ar Covid-19 vīrusa straujo izplatību pasaulē.

Šādu pašu lēmumu dienu vēlāk pieņēma arī Norvēģijas posma rīkotāji, kuri braucējus savā valstī bija plānojuši uzņemt 13. un 14.jūnijā.

Norvēģijas posma rīkotāji sacensības atcēla, jo līdz pat 15.jūnijam pēc Sporta un kultūras ministra lēmuma, aizliegts rīkot jebkādus masu pasākumus. Šis lēmums pamatos ar Covid-19 vīrusa straujo izplatību pasaulē.

Etapa rīkotāji vēsta, ka tiks meklēti citi datumi, lai Skandināvijas valstī šogad uzņemt rallijkrosa sacensības.

Līdz ar Norvēģijas posma atcelšanu, sezonas sākums gaidāms Zviedrijā, kur sacensības plānotas 4.jūlijā. Savukārt Latvijā braucēji būs redzami 19.septembrī.

Šosezon Latvijas pilots Jānis Baumanis pārstāvēs "KYB Team JC" komandu, kurai tas būs debijas gads. Iepriekšējā sezonā Baumanis, pārstāvot STARD vienību, kopvērtējumā izcīnīja sesto vietu.

Jau ziņots, ka koronavīrusa dēļ uz nenoteiktu laiku pārcelti rallijkrosa čempionāta sezonas pirmie divi posmi. Pirmajām sacensībām bija jānotiek 18. un 19.aprīlī Katalonijā, bet otrais etaps bija iecerēts 2. un 3.maijā Portugālē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu