Pirmais lielais bezdarba vilnis gaidāms pēc Lieldienām (4)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Pixabay

Nodarbinātības valsts aģentūra pirmajam lielajam bezdarbnieku vilnim gatavojas tūlīt pēc Lieldienām, jo tad kolektīvo atlaišanu piedzīvos 27 uzņēmumos strādājošie, vēsta Panorāma.

Jāuzsver, ka joprojām darba tirgū ir vakances - šobrīd ap 17 000, tomēr jau tagad cilvēki piesakās tādiem darbiem, ko iepriekš pat neapsvēra, piemēram, milzu interese ir par strādāšanu veikalos.

Kā norāda lielveikals "Maxima", šāda interese no darba ņēmēju puses nav novērota nekad; vienā dienā tiek noslēgti pat 40 darba līgumi.

Nodarbinātības valsts aģentūra skaidro, ka bezdarba epicentrs ir galvaspilsēta un Pierīga, bet lielākais bezdarbnieku skaita pieaugums gaidāms pēc Lieldienām, jo tad bezdarbnieku rindām piepulcēsies kolektīvi atlaistie cilvēki.

Jau vēstīts, ka aprīlī bezdarbnieku skaits valstī pieaudzis par 4415, tādējādi kopumā patlaban bezdarbnieka statuss piešķirts 65 942 personām.

Bezdarba problēma kļuvusi aktuāla saistībā ar Covid-19 izraisīto krīzi, kuras dēļ valstī izsludināta ārkārtējā situācija un noteikta virkne ierobežojumu, kas atstāj negatīvu ietekmi uz daudzām nozarēm.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu