Pandēmijas dēļ Itālija noraida kuģi ar migrantiem (10)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/LETA

Itālija koronavīrusa pandēmijas dēļ savās ostās vairs nepieņem aktīvistu kuģus ar Vidusjūrā uzņemtajiem nelegālajiem imigrantiem, trešdien pavēstīja Infrastruktūras un transporta ministrija.

To ņemot vērā, Vācijas organizācijas "Sea-Eye" kuģa "Alan Kurdi" pirmdien uzņemtie 150 cilvēki būtu jāpieņem Vācijai, teikts ministrijas paziņojumā.

Itālijā jaunie noteikumi tika pieņemti otrdien.

Tiek īstenoti ierobežojumi, kas ir līdzīgi tiem, kādi jau ir spēkā attiecībā uz kruīza kuģiem un citiem ārvalstu kuģiem.

"Ņemot vērā koronavīrusa uzliesmojumu, Itālijas ostas vairs nav uzskatāmas par "drošu vietu", kur krastā izsēdināt cilvēkus no kuģiem, kas brauc ar ārzemju karogiem," teikts ministrijas rīkojumā.

Itālija un Malta brīdinājušas Vāciju, ka tās ārvalstu aktīvistu kuģus, kas jūrā uzņem migrantus, vairs nepieņem, Berlīnē apliecināja Vācijas Iekšlietu ministrijas preses sekretārs.

Šī informācija nodota organizācijai "Sea-Eye" pagājušajā nedēļā, kad tā atsāka operācijas Vidusjūras centrālajā daļā.

Vācijas valdība strādā ar visām pusēm, lai atrisinātu kuģa "Alan Kurdi" jautājumu, sacīja preses sekretārs.

Itālijā kopš 10.marta spēkā ir stingrs karantīnas režīms. Valstī miruši vairāk nekā 17 000 ar Covid-19 vīrusu inficējušies cilvēki, un upuru skaita ziņā Itālija ir koronavīrusa pandēmijā pasaulē vissmagāk cietusī valsts.

Tomēr nelegālie imigranti turpina ierasties. Pirmajās aprīļa dienās tika reģistrēti 177, bet martā - 241.

Februārī šis skaitlis bija 1211, bet janvārī - 1342, liecina Itālijas Iekšlietu ministrijas aplēses.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu