SPECIĀLI TVNET ⟩ Latviete Santa un poliete Gosja par situāciju Polijā (7)

Jānis Vingris
, Žurnālists
CopyLinkedIn Draugiem X
Jānis Vingris sarunā ar Legnicas iedzīvotāju Santu
Jānis Vingris sarunā ar Legnicas iedzīvotāju Santu Foto: TVNET

Jaunākie COVID-19 epidēmijas dati no Polijas uzrāda 5205 inficētos un 159 mirušos. Valdība ir izsludinājusi plašus ierobežojumus, kuru uzraudzīšana ir radījusi lielu papildu slogu policijai. Asprātīgā Twitter ierakstā Polijas policija pat ir aicinājusi noziedzniekiem epidēmijas laikā atturēties no noziegumu veikšanas. Pastiprināta uzmanība tiek pievērsta arī viltus ziņu izplatītājiem un krāpniekiem, kas mēģina iedzīvoties uz epidēmijas rēķina.

Sarunā ar TVNET ar saviem novērojumiem dalās Varšavā dzīvojošā Gosja un latviete Santa no Legnicas.

Gosja stāsta, ka Varšava tagad izskatās savādāk, nekā ierasts. Ielas ir gandrīz tukšas. Lai atrastos uz ielas, ir jābūt pamatotam iemeslam. Viņa domā, ka sliktākais vēl ir priekšā un inficēto un mirušo skaits vēl krietni pieaugs. 

Gosjai nav saprotams valdības piedāvājums šajā krīzes laikā rīkot prezidenta vēlēšanas, kuras ir ieplānotas 10. maijā.

Arī latviete Santa ir novērojusi, ka cilvēku ielās ir daudz mazāk un policija skatās, vai cilvēki ievēro ierobežojumus. Kaut arī sākumā bija panika un cilvēki izpirka pārtikas veikalus, pašlaik pārtikas veikalos netrūkst. Santa stāsta, ka veikalos stingri tiek ievērots atļautais cilvēku skaits - uz katru kasi veikalos vienlaicīgi drīkst atrasties vien trīs cilvēki.

Poļu vizuālā mākslinieka Pāvela Carņecka (Paweł Czarnecki) iemūžinātie kadri no karantīnā esošās Varšavas.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu