Sāktas 36 lietvedības par ārkārtējās situācijas ierobežojumu neievērošanu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Leiniša/LETA

Policija diennaktī veikusi 1437 pārbaudes par ārkārtējās situācijas ierobežojumu neievērošanu, uzsākusi 36 lietvedības, informē Valsts policija.

Neapdraudi nedz sevi, nedz apkārtējos, ievēro visus noteiktos ierobežojumus, norāda policija.

Policija atgādina: ja cilvēks ir atgriezies no ārzemēm, ir jāievēro pašizolācija, kas nozīmē to, ka šajā laikā jāuzturas savā dzīvesvietā un nedrīkst doties uz darbu, sabiedriskām, publiskām un citām vietām, kur uzturas liels skaits cilvēku. Ja ir neatliekama nepieciešamība doties, piemēram, uz veikalu, jāievēro visas drošības prasības.

Pamanot, ka kāds neievēro šos noteikumus, par to var droši ziņot policijai, zvanot uz telefona numuru 110.

Krimināllikums par ārkārtējās situācijas laikā noteikto ierobežojumu vai aizliegumu pārkāpšanu, ja ar to radīts būtisks kaitējums valsts varai vai pārvaldības kārtībai, vai ar likumu aizsargātām personas interesēm, paredz brīvības atņemšanu līdz trim gadiem, piespiedu darbu vai naudas sodu. Ja minētās darbības izraisījušas smagas sekas, Krimināllikums paredz brīvības atņemšanu līdz astoņiem gadiem.

No 13.marta līdz 14.aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 vīrusu izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni aizliegumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību.

Ir aizliegti visi sabiedrībai publiski pieejami svētku, piemiņas, izklaides, kultūras, sporta, atpūtas pasākumi, arī tie, kas notiek naktsklubos un diskotēkās, kā arī aizliegtas sapulces, gājieni, piketi un reliģiskās darbības veikšana pulcējoties. 

Tāpat ir ierobežota neorganizēta pulcēšanās kultūras, izklaides, atpūtas, sporta un reliģisko norišu vietās vairāk nekā 50 cilvēkiem vienlaikus, kā arī noteikti citi ierobežojumi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu