Sākts kriminālprocess par neslavas celšanu Kristovskim (11)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
 Ģirts Valdis Kristovskis
Ģirts Valdis Kristovskis Foto: Ieva Čīka/LETA

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Saldus iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļa 7.aprīlī sākusi kriminālprocesu par neslavas celšanu Ventspils pilsētas domes deputātam Ģirtam Valdim Kristovskim (JV), apstiprināja Saldus iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas priekšnieka vietnieks Jānis Ceļapīters.

Ceļapīters uzsver, ka kriminālprocess sākts pēc Krimināllikuma 157.panta 1.daļas, proti, "par apzināti nepatiesu, otru personu apkaunojošu izdomājumu tīšu izplatīšanu iespiestā vai citādā veidā pavairotā sacerējumā, kā arī mutvārdos, ja tā izdarīta publiski". "Patlaban notiek Kristovska iesniegumā norādīto faktu pārbaude," norādīja Ceļapīters.

Preses relīzē, ko izplatījis Kristovskis, viņš norāda, ka iesniegumā Valsts policijai minējis, ka viena no šādām neslavas celšanas izpausmēm ir Lemberga daudzkārtēji publiski izteiktie meli, ka - "Kristovskis ir bijis stukačs, kas sadarbojies ar Valsts drošības komiteju (VDK) jeb čeku, kuru darbībai Latvijas tautas frontē (LTF) iecēlusi čeka, kurš esot ziņojis čekai pret Latvijas neatkarību, kurš turklāt, saskaņojis LTF dalībnieku sarakstus ar VDK, respektīvi, nodevis LTF biedrus PSRS okupācijas režīma represīvajai drošības iestādei."

Kristovskis norāda, ka šādi, sevišķi ciniski un smagi apgalvojumi par viņa it kā veiktām krimināli sodāmām darbībām, ir publiska neslavas celšana.

Šādas aizskarošas prettiesiskas darbības Lembergs publiski izsaka dažāda formāta Ventspils pilsētas domes sēdēs, kā arī pilsētas pašvaldības oficiālajā interneta portālā un citos masu medijos. Kristovskis uzskata, ka nav pieļaujams, ka Lembergs, būdams augsta valsts amatpersona, melīgi turpina izplatīt personīgi izdomātus argumentus jeb patiesībai neatbilstošas ziņas, nepatiesību par nekad nenotikušu Kristovska sadarbība ar VDK labi zinot, ka nekas no tā neatbilst patiesībai.

Turklāt Lembergs nekad nav spējis, nav pat mēģinājis sniegt pierādījumus saviem melīgajiem izteikumiem, lai gan Ventspils pilsētas domes deputāts Kristovskis šādās reizēs to nekavējoties ir no Lemberga pieprasījis, preses relīzē norāda Kristovskis. 

Tā kā Lemberga nepatiesie izteikumi pret Kristovski turpinās, turklāt Ventspils pilsētas domes vadība gļēvi noskatās un necenšas apturēt domes priekšsēdētāja Lemberga ļaunprātības pret mazākuma deputātu Kristovski, tad viņš nolēmis vērsties Valsts policijā ar iesniegumu, aicinot Valsts policiju vērtēt Lemberga prettiesiskās darbības atbilstoši Krimināllikuma 157.pantam par neslavas celšanu.

Kristovskis Valsts policijai savā šī gada 23.marta iesniegumā ir norādījis, ka kriminālprocesa ierosināšanas gadījumā lūdz izvērtēt vai arī citu personu darbības, kas tādā vai citādā veidā ir atbalstījušas un pievienojušās Lemberga teiktajam, būtu vērtējamas neslavas celšanas faktisko apstākļu kontekstā.

Kristovskis uzskata, ka diemžēl tikai kriminālprocesa ierosināšana un vainīgās personas/personu sodīšana var apturēt Lemberga patvaļu Ventspils pilsētas domē, kuras viena no izpausmēm ir ļaunprātīga neslavas celšana Kristovskim.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu