Miris Elejas aprūpes centra iemītnieks ar Covid-19 saslimšanu (23)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Elizabeth Fitt/SIPA / Elizabeth Fitt/SIPA

Šorīt miris Elejas Sociālās aprūpes un rehabilitācijas centra iemītnieks, kuram pagājušajā nedēļā konstatēta jaunā koronavīrusa izraisītā saslimšana Covid-19, informēja Jelgavas novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Dace Kaņepone.

Pēc viņas teiktā, tas bijis negaidīti un pēkšņi. 76 gadus vecais vīrietis, saslimstot ar Covid-19, kopš pagājušās nedēļas iestādē tika izolēts atbilstoši drošības pasākumiem.

Pašlaik sociālās aprūpes iestādes vadība nevar komentēt, kā tieši iestādes iemītnieks varēja pēkšņi aiziet no dzīves, ja vēl vakar jutās možs, enerģisks un bez jebkādiem slimības simptomiem, šorīt vēl pabrokastojis, iebilstot pret karantīnas apstākļiem, kas liek pavadīt laiku izolēti vienam pašam četrās sienās.

Pacienta ģimenes ārsts apstiprinājis, ka iemītnieka veselībā vienīgās sūdzības dažkārt bijušas paaugstināts asinsspiediens. Ņemot vērā šos apstākļus, iestādes vadība un Jelgavas novada pašvaldība pastāv uz autopsijas nepieciešamību. 

Šodien Jelgavas novada pašvaldība sadarbībā ar Nacionālo apbedīšanas dienestu mirušo senioru pārved uz SIA "Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas" Patoloģijas centru, lai saskaņā ar ģimenes ārsta izrakstu par autopsijas veikšanu varētu noskaidrot patiesos aizgājēja nāves iemeslus.

Visiem pārējiem iestādes iemītniekiem un darbiniekiem veiktās analīzes uz Covid-19 ir negatīvas. Analīzes veiktas vairāk nekā 86 ar iestādi saistītiem cilvēkiem. Turklāt visiem iemītniekiem sociālās aprūpes un rehabilitācijas centros ik dienas tiek mērīta temperatūra, vēdināts, dezinficēts, lai maksimāli izvairītos no vīrusa izplatības gados padzīvojošu cilvēku dzīves telpā. 

Arī šodien Elejas Sociālās rehabilitācijas centrā no jauna norit pilna spektra dezinfekcija, ko nodrošinās profesionāli pakalpojuma sniedzēji. 

Kā ziņots, pagājušajā nedēļā Elejas sociālās aprūpes un rehabilitācijas centrā trīs darbiniekiem un vienam klientam apstiprināta saslimšana ar Covid-19.

Kaņepone stāstīja, ka sociālās aprūpes un rehabilitācijas centra "Eleja" gadījums ar četriem saslimušajiem un 30 iemītniekiem bija būtiska mācība pārējiem šāda veida centriem. Viņa norādīja, ka pārējie Jelgavas novada aprūpes centri konsultējas ar speciālistiem par drošāko rīcības plānu, ja tie nonāktu līdzīgā situācijā.

Tikmēr pēdējā diennaktī konstatēti 12 jauni Covid-19 saslimšanas gadījumi. Aizvadītajā diennaktī veikti 1422 testi, kamēr kopš vīrusa parādīšanās kopumā veiktas jau 25 458 analīzes.

Patlaban 38 pacienti ir stacionēti, tajā skaitā 35 ar vidēju slimības gaitu, bet trīs - ar smagu slimības gaitu.

Komentāri (23)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu