Palīdzēja drosme un ticība: 103 gadus veca itāliete stāsta par atveseļošanos no Covid-19 (2)

TVNET/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Itāliete Ada Zanuso iesaka nezaudēt drosmi un ticību, ja gadās saslimt ar jauno koronavīrusu. Viņa 103 gadu vecumā ir izārstējusies no slimības, vēsta aģentūra AP.

Itālijā ir vislielākais simtgadnieku skaits no visām Eiropas valstīm. 

"Man klājas labi," otrdien ar videozvana starpniecību sacīja Zanuso. "Es skatos televīziju, lasu avīzes."

Viņa dzīvo veco ļaužu pansionātā Lesonā, Pjemontā. Viņa valkāja sejas masku tāpat kā blakus sēdošā ārste Karla Furno Markese, kura par viņas veselību rūpējas jau 35 gadus.

Foto: AP/Scanpix

Zanuso gultas režīmā nācās aizvadīt nedēļu, stāsta ārste. Esot šķitis, ka sirmgalve slimību varētu neizturēt, jo viņa bija miegaina un bez spēka.

"Vienu dienu viņa atkal atvēra acis un atsāka darīt visu to pašu, ko iepriekš," saka Markese. Drīz vien Zanuso varēja piecelties sēdus un izkāpt no gultas.

Sirmgalve norāda, ka izārstēties viņai palīdzējusi "drosme, spēks un ticība".

Covid-19 lielākajai daļai inficēto izraisa vieglus vai vidēji smagus simptomus. Taču vislielākais smagas saslimšanas risks ir gados veciem cilvēkiem un tādiem, kuriem ir hroniskas veselības problēmas.

Itālijā vīruss jau prasījis gandrīz 18 000 dzīvību. Pasaules Veselības organizācijas (PVO) dati liecina, ka 95% no Eiropā mirušajiem cilvēkiem bija vecāki par 60 gadiem.

"Viņa ir cienījamos gados, bet vesela, bez hroniskām slimībām," saka ārste.

Pagaidām Zanuso ir izolēta no pārējiem pansionāta iemītniekiem un gaida, kad tests uzrādīs negatīvu rezultātu.

Zanuso, kurai 16.augustā apritēs 104 gadi, uzauga Veneto reģionā, kur strādāja tekstila industrijā. Viņai bija četri bērni, no kuriem trīs joprojām ir dzīvi. Zanuso ir četri mazbērni un trīs mazmazbērni.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu