Austrālija draud ar bargiem sodiem tiem, kas Lieldienās pametīs mājas (3)

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Austrālijas varasiestādes ceturtdien brīdinājušas, ka cilvēkiem, kas Lieldienās bez svarīga iemesla pametīs mājas, tiks piemērotas lielas sodanaudas un pat cietumsodi.

"Šajās Lieldienās mēs visi paliekam mājās. Neceļojiet, nedodieties prom," sacīja Austrālijas premjerministrs Skots Morisons.

Austrālijas štatu valdības brīdināja, ka piemēros vairāk nekā 1000 Austrālijas dolāru (568 eiro) lielas sodanaudas, kā arī, iespējams, līdz sešiem mēnešiem ilgus cietumsodus cilvēkiem, kurus policija pieķers pārkāpjam ierobežojumus, kas Covid-19 pandēmijas dēļ noteikti kustības brīvībai.

Viktorijas štatā šonedēļ 17 gadus vecai meitenei un viņas mātei, kura mācīja meitai vadīt automašīnu, katrai tika piemērots 1652 Austrālijas dolāru (939 eiro) liels naudassods. Taču vēlāk pēc lietas atspoguļošanas medijos un sekojošā sabiedrības sašutuma naudassodi tika atcelti.

Tasmānijas policija paziņoja, ka gaisā patrulēs helikopteri un droni, lai pamanītu autovadītājus, kas pametuši mājas bez laba iemesla.

Mediji ziņoja, ka Jaundienvidvelsas policija piemērojusi sodanaudas cilvēkiem par sēdēšanu parkā uz soliņa nevis sportošanu.

Sidnejā slēgta lielākā daļa pludmaļu, lai novērstu cilvēku pulcēšanos tajās.

Jaundienvidvelsas valdība ir ieviesusi 5000 Austrālijas dolāru (2842 eiro) naudassodu par spļaušanu vai klepošanu uz slimnīcu darbiniekiem un policistiem.

Stingrie pasākumi, kas Austrālijā noteikti jaunā koronavīrusa izplatības ierobežošanai, kā izskatās, lēnām dod rezultātus. Austrālija ceturtdien ziņoja tikai par 100 jauniem inficēšanās gadījumiem 24 stundu laikā, kas ir mazākais skaits pēdējās trīs nedēļās.

Austrālijā inficēšanās ar jauno koronavīrusu līdz šim apstiprināta 6087 cilvēkiem, no kuriem 51 cilvēks miris no vīrusa izraisītās slimības Covid-19.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu