"Zilā krusta" patversmē karantīnu pagarinās par divām nedēļām līdz 17.aprīlim

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Paula Čurkste/LETA

Evaņģēlisko kristiešu draudzes nakts patversmē "Zilais Krusts" karantīna tiks pagarināta līdz 17.aprīlim, skaidroja Rīgas domes Labklājības departamentā.

Karantīna patversmes teritorijā tika ieviesta 31.martā, kas nozīmē, ka 14 dienu termiņam būtu jānoslēdzas 14.aprīlī. Tomēr tā kā pēdējais ar Covid-19 saslimušais klients ievests 3.aprīlī, karantīna pagarināta līdz 17.aprīlim.

Kopumā patversmē Covid-19 konstatēta 31 cilvēkam, viens no kuriem ir miris. Klientam bija virkne citu hronisku saslimšanu, tādēļ nāves iemesls būs zināms pēc autopsijas.

Departamenta pārstāve Lita Brice aģentūrai LETA norādīja, ka jaunas saslimšanas patversmē patlaban nav konstatētas un arī nevienā citā patversmē vai sociālās aprūpes centrā, izņemot centru "Stella Maris", jauni Covid-19 slimnieki nav konstatēti. 

Kā ziņots, patversmē kopumā uzturas 102 klienti, no kuriem 11 klienti pārvietojas riteņkrēslā. No darbiniekiem patversmes telpās šobrīd uz vietas atrodas iestādes vadītāja, sociālā darbiniece un trīs brīvprātīgie. Klientiem tiek nodrošināta ēdināšana trīs reizes dienā.

Ar Covid-19 inficētie klienti ir atdalīti no veselajiem klientiem, kuri uzturas īpaši uzstādītās armijas teltīs.

Sociālās aprūpes centrā "Stella Maris" saslimšana konstatēta vienai klientei un vienai darbiniecei.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu