Sākts kriminālprocess pret viltus medicīnisko masku un dezinfekcijas līdzekļu tirgotāju (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Dators. Ilustratīvs attēls.
Dators. Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Valsts policija (VP) sākusi kriminālprocesu par gadījumu, kad patlaban nezināma persona krāpšanas nolūkos piedāvājusi iegādāties medicīniskās maskas un dezinfekcijas līdzekļus,  informēja VP.

Policijas iegūtā informācija liecina, ka persona, kurai sociālajā tīklā "Facebook" bija izveidoti vairāki profili ar vārdiem "Andris Paskovs", "Aija Aija", "Aija Askova", "Aija Paskova", uzdevusies par medicīnisko masku, dezinfekcijas līdzekļu un citu preču tirgotāju.

Iedzīvotājus, kuri vēlējušies iegādāties preces, viltus pārdevējs aicinājis pārskaitīt naudu uz kontu LV31LPNS0005703552531 vai uz kontu LV14RIKO0001050725581, solot pēc naudas saņemšanas piegādāt preci ar pakomāta starpniecību.

Tomēr persona preci tā arī nav atsūtījusi un pārtraukusi jebkādu komunikāciju ar pasūtītājiem.

Saistībā ar notikušo Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldē sākts kriminālprocess un notiek aktīva izmeklēšana.

"Šobrīd visa sabiedrība cīnās ar Covid-19. Tajā pašā laikā parādījušās negodprātīgas personas, kas situāciju mēģina izmantot savā labā. Mēs turpināsim strādāt, lai šādus noziedzniekus aizturētu," norāda Kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Andrejs Sozinovs.

Policija pieļauj, ka no šīs personas darbībām varētu būt cietuši vairāk cilvēku nekā līdz šim pieteikušies policijā. Netiek izslēgts, ka noziedznieks varētu būt darbojies arī ar citiem vārdiem un izmantojis citus bankas kontus.

Policija aicina būt vērīgiem un atsaukties tos, kuri cietuši no šāda nozieguma.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu