Covid-19 krīzes laikā "Rīgas ūdens" uz laiku par 7% samazinās ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifus (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ūdens krūze. Ilustratīvs foto.
Ūdens krūze. Ilustratīvs foto. Foto: ALASTAIR PIKE / AFP

Saistībā ar Covid-19 izplatības izraisīto krīzi SIA "Rīgas ūdens" uz trīs mēnešiem par 7% plāno samazināt ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifus, informēja domē.

Ūdensapgādes pakalpojumu tarifs plānots 0,79 eiro apmērā par kubikmetru pašreizējo 0,85 eiro vietā. Kanalizācijas pakalpojumu tarifs tikmēr tiks samazināts līdz 0,69 eiro par kubikmetru līdzšinējo 0,74 eiro vietā. 

Tarifu samazināšanai vēl ir nepieciešams Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas lēmums, taču plānots, ka tie varētu stāties spēkā no 1.maija.

Kā norāda domē, "Rīgas ūdens" lēmumu par tarifu samazināšanu pieņēmis, jo pēdējā mēneša laikā ir saņēmis daudzus iesniegumus no klientiem ar lūgumiem par ūdenssaimniecības pakalpojumu rēķinu apmaksas termiņu pagarināšanu, atlaides piemērošanu un kavējuma naudas neaprēķināšanu, kas saistāms ar valstī izsludināto ārkārtējo situāciju Covid-19 izplatības ierobežošanai. 

Kā ziņots, marta izskaņā AS "Rīgas siltums" paziņoja, ka ārkārtas situācijas laikā neaprēķinās kavētiem maksājumiem līgumsodus, kā arī apkures sezonas laikā neatslēgs apkuri. 

Par savlaicīgi nesamaksātiem rēķiniem ārkārtējās situācijas laikā nokavējuma procentus, ka arī līgumsodu saviem klientiem nepiemēros arī SIA "Rīgas namu pārvaldnieks", tādējādi iespēju robežās mīkstinot ārkārtējās situācijas rezultāta sekas.

Vienlaikus visi komunālo pakalpojumu sniedzēji aicina visus klientus iespēju robežās norēķināties par pakalpojumiem savlaicīgi, lai neveidotos apjomīgi parādi par piegādātajiem pakalpojumiem, ko vēlāk būs grūti nosegt, neraugoties uz faktu, ka nokavējuma procenti un līgumsods netiks piemēroti.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu