Nevar piedalīties satiksmē, jo nav dokumentu un reģistrācijas. Kā rīkoties?

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Patiess stāsts no Balvu puses. Tur dzīvo kāds Juris, kura vienīgais un arīdzan ērtākais līdzeklis, lai invalīds tiktu uz veikalu, ir pagājušā gadsimta astoņdesmitajos gados pirkts mopēds Rīga-13. 

Spītējot pieklājīgajam vecumam, tas aizvien darbojas, taču ir arī kāda būtiska problēma - tā kā mopēds nav piereģistrēts Ceļu satiksmes drošības direkcijā (CSDD), satiksmē ar to piedalīties nedrīkst. Un, ja gribētu piereģistrēt, tas ir diezgan sarežģīti, faktiski neiespējami, jo nepieciešamo dokumentu Jurim nav.

Bezizejas situācija? Tā visticamāk tāda arī būtu palikusi. Taču, iekustinot pareizās sviras Balvu CSDD nodaļā, kuras darbinieki vēlāk sazinājās ar kolēģiem Rīgā, noskaidrots, ka reģistrācija tomēr ir iespējama.

Foto: Ekrānuzņēmums no video

"Lai reģistrētu transportlīdzekli, kurš nav bijis reģistrā 20 vai pat 30 gadus, tas ir jāuzrāda CSDD, proti, agregātnumuru salīdzināšanā. Ja CSDD speciālisti var identificēt šo transportlīdzekli kā rūpnieciski ražotu un tas ir drošs ceļu satiksmē, tad mēs šādu transportlīdzekli piereģistrējam. Bet, protams, katrs gadījums ir individuāls," skaidro CSDD pārstāve Ieva Bērziņa, piebilstot, ka šādos gadījumos palīdz jebkāda veida informācija par transportlīdzekli, vai tā būtu numura zīme, reģistrācijas apliecība vai identificējams rāmja numurs.

Vairāk par šo gadījumu skaties LTV raidījuma 4.studija sižetā:

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu