Bez tiesībām nomātā auto un ar zālīti bagāžā - tīņu izklaides Baložos

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Vārdu salikums "tīnis ar nomātu auto" ne par ko labu nevēsta, ja atskatās uz pēdējā laika notikumiem, kuros iesaistīta policija un īstermiņa nomā paņemamās CityBee automašīnas.

4.aprīlī, gaišā dienas laikā, ap plkst. 14.30 gar Baložu ielās patrulējošas policijas patruļas degungalu aizslīdēja koplietošanas auto, kuram turpat līdzās brauca pusaudzis uz mopēda. Policistiem radās aizdomas, ka pie auto stūres atrodas nepilngadīga persona, kurai nav tiesību vadīt auto, tādēļ nolēma par to pārliecināties.

"Uzmanību piesaistīja kāds car sharing firmas CityBee automobilis, pie kura stūres bija jaunietis. Šis jaunietis ir labi zināms mūsu darbiniekiem, jo iepriekš ne reizi vien ir nonācis mūsu redzes lokā. Zināms arī, ka viņš ir nepilngadīgs un pie stūres atrasties nedrīkst. Darbinieki nolēma pārbaudīt, vai nav kļūdījušies. Vadītājs izskrēja no mašīnas un aizskrēja mežā. Darbinieki skrēja pakaļ, notvēra un informācija apstiprinājās, jo pie stūres bija bijis tieši šis jaunietis, kurš nav sasniedzis pilngadību un viņam nav arī autovadītāja apliecības. Kā noskaidrojās, šī nav pirmā reize, kad jaunietis notverts līdzīgos apstākļos," stāsta Reģionālās Pašvaldības policijas priekšnieks Māris Bomiņš.

Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Kārtības sargi uz notikuma vietu izsauca kolēģus no Ceļu policijas un sākās gaidīšana, kuras laikā inspektori lūdza aizturētos uzrādīt savas mantas. Apskatot tās, vīri iepriekš blakus sēdošā jaunekļa somā pamanīja aizdomīgu maisiņu, kas tālākajā sarunā jauneklim atzīties, ka viņš šodien uzsmēķējis marihuānu.

Līdz ar to  zālītes smēķētājs tālāk nonācis Valsts policijas Baložu iecirkņa darbinieku rokās, savukārt nepilngadīgais šoferis nodots ceļu policistiem. Jāteic gan, ka ar to viss nebeigsies, jo policisti plāno noskaidrot, kā 17 gadus vecais jaunietis ir ticis pie nomātā auto.

"Attiecībā uz datu izmantošanu, tiks veiktas pārbaudes Valsts policijā, jo tas ir viņu kompetencē. Jo datu izmantošana var būt gan labprātīga, gan nelikumīga. Šajā gadījumā, ja dati tika izmantoti nelikumīgi, arī pastāv kriminālatbildība. Tātad, ja cilvēks, kura dati ir izmantoti, ir piekritis viņu lietošanai, lai nepilngadīgais varētu dabūt auto, arī par to ir paredzēta atbildība. Viņš par to atbildēs administratīvi un arī civiltiesiski. Ja jaunietis izmantoja identitāti nelikumīgi, iestājas kriminālatbildība," - tā Bomiņš.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu