Dienvidkorejā vairāk nekā 90 cilvēku no jauna saslimuši ar koronavīrusu (6)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Dienvidkorejā 91 cilvēkam, kas iepriekš bija pārslimojuši Covid-19, organismā no jauna konstatēts koronavīruss, ziņo aģentūra Reuters.

Atkārtota inficēšanās konstatēta salīdzinoši neilgu laiku pēc visu šo pacientu atbrīvošanas no karantīnas, teikts Korejas slimību profilakses un kontroles centra paziņojumā. Dienvidkorejas speciālisti uzskata, ka šajā gadījumā visticamāk var runāt nevis par atkārtotu inficēšanos, bet gan par organismā jau nonākušā vīrusa jaunu aktivizēšanos.

Virkne virusologu un epidemologu jau iepriekš pauduši viedokli, ka koronavīruss var kļūt latents atsevišķās organisma šūnās, bet pēc tam tas atkal spēj aktivizēties un uzbrukt elpošanas orgāniem.

Centra eksperti tagad mēģina noskaidrot, vai arī “atkārtotas” inficēšanās gadījumā cilvēka organisms no jauna sāk ražot COVID-19 antivielas, kas pēc atsevišķu speciālistu domām neļauj nodot šo vīrusu citiem cilvēkiem.

Līdz šim tika uzskatīts, ka pacients ir pilnībā atveseļojies no koronavīrusa, ja negatīvi ir divi testi, kas veikti viens pēc otra ar 24 stundu intervālu.

Pašlaik jaunu inficēšanās gadījumu skaits Dienvidkorejā samazinās

Kopš 20.februāra Dienvidkorejā jaunu inficēto skaits vienā dienā nepārsniedz 30 cilvēkus. Kopumā visā valstī ar Covid-19 ir inficējušies gandrīz 10 500 iedzīvotāju. Savukārt visā pasaulē ar koronavīrusa izraisīto slimību ir saslimuši vairāk nekā viens miljons un 600 tūkstoši cilvēku.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu