Pāvesta skapis: no svētās galvassegas līdz sarkanajām kurpītēm (5)

No TVNET arhīva
Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/AP/EPA/Reuters/Scanpix

Otrajās Lieldienās piedāvājam iepazīt Viņa Svētības pāvesta garderobi – no svētās galvassegas līdz pat apavu purngaliem. Uzzini patiešām interesantus faktus un katra apģērba un aksesuāru nozīmi, jo visam ir savs skaidrojums.

Domājams, vairumam, izdzirdot vārdu “pāvesta garderobe”, pirmais, kas prātā nāk, ir iespaidīgi lielā galvassega (par to rakstīsim nākamreiz), sārti baltais tērps un koši sarkanās, mazliet amizantās kurpītes.

Tāpēc daudzi ir arī pārsteigti, kāpēc mūslaiku pāvests Francisks tomēr ir izvēlējies pie sava tērpa vilkt melnas kurpes, nevis sarkanas, kuras, kā izrādās, ir teju tikpat sena tradīcija kā pati baznīca.

Lai vai kā, tas neliedz mums noskaidrot, kāds ir bijis sarkano kurpju stāsts un vai patiesi to mūsdienu autors ir neviens cits kā populārais modes nams “Prada”!

Uzzini visu par tiāru jeb trīskāršais kroni, Mitru, Piusku, izejamo platmale jeb galero! Kad kāda galvassega ir liekama? 

Baltais apzīmē ne vien šķīstību, bet arī atšķirības zīmi – pāvests kā vienīgais līderis. Apvelkot sutanu un aizpogājot pogas līdz tērpa apakšmalai, valkātājs atceras katru no dzīves gadiem, ko Jēzus bija šeit laicīgajā pasaulē. Lasi vairāk!

Katram pāvestam tiek izgatavots jauns gredzens. Gredzenu izgatavo no zelta, uz tā, apkārt attēlam, tiek iegravēts jaunā pāvesta vārds. Lasi par visām pāvesta dārlietām!

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu